VIVA kijkt De Bachelor aflevering 9 – Waarin Robbert besluit welke twee vrouwen mee naar de finale mogen

Drie prachtige vrouwen over, drie sportieve dates op de planning, slechts twee tickets naar Athene – Robbert heeft het allemaal weer strak geregeld deze aflevering van De Bachelor. Wendy van Poorten doet verslag.

Pas op: spoilers.

Mannen dragen meestal alleen een wit overhemd in een kek oldtimertje als ze op weg zijn naar hun eigen bruiloft, maar Robbert doet het ook gewoon vóórdat hij überhaupt heeft besloten met wie hij de rest van zijn leven door wil brengen. Geeft niks, levert mooie beelden op.

De Bachelor

Robbert gaat na zijn solominiroadtrip drie keer vierentwintig uur op date met de overgebleven vrouwen, te beginnen met Wendy. Vermoedelijk mag zij als eerste omdat hij haar nog niet zo goed kent, en Wendy misschien nog niet door zijn stoere façade heen prikt.

Want yep, voor deze eerste dag staat bergbeklimmen op het programma, en de Bachelor heeft hoogtevrees. En nadat Wendy eerst de rots is opgeklommen alsof ze een klimmuur in haar achtertuin heeft staan, komt Robbert zelf een beetje over als een soort – tja, hoe zeg je dat subtiel – wankele klipgeit.

De Bachelor

Halverwege de berg vindt de Bachelor het ‘wel mooi’ geweest, en laat hij zich weer naar beneden zakken. 1-0 voor Wendy. Ze gaan naar een dorpje, drinken een wijntje, en Robbert probeert Wendy aan het praten te krijgen. Dat lukt aardig, dus vooruit: 1-1.

Ze slapen die avond in een romantisch huisje, waar Robbert grof geschut inzet. Hij tovert een kaartspel met vragen tevoorschijn. (Ik verzin dit niet. Je moet blijkbaar iets hè, als je nóg meer informatie wil lospeuteren?) Vervolg: vragenvragenvragen, Robbert maakt een seksgrapje, hij is zelf de enige die erom moet lachen, einde date.

De Bachelor

Door naar de date met paperclipverzamelaarster Naddja. (Ja, ik leg daar de nadruk op, maar in dit geval is het niet alleen grappig, maar ook belangrijk voor de rest van het verhaal.) Robbert en Naddja gaan mountainbiken.

Klein dingetje: Naddja heeft al vier jaar niet gefietst. Hóé dan?! Als je in Nederland, fietsland woont, hoe kun je dan vier jaar zonder je stalen ros?

Gelukkig blijkt het waar wat ze zeggen en verleer je fietsen niet. Robbert wil alleen graag dat Naddja wat harder fietst, en haar ‘Surinaamse bloed effe laten stromen’. Waarop zij droog opmerkt: ‘Dat doe je niet op deze manier.’ 5-0 voor Naddja.

De Bachelor

Eenmaal boven op de berg hebben ze mooi uitzicht én een rustpauze. Naddja verkondigt prompt dat ze Robbert wat wil geven. Het is een PAPERCLIP. In de vorm van een HARTJE! Als je deze serie volgt weet je hoe stééngoed dat is. Als je deze serie niet volgt: hé, hoi, wat leuk dat je toch op dit artikel hebt geklikt!

Ook met Naddja verblijft de Bachelor die nacht in een sfeervol huisje. (Godzijdank niet hetzelfde huisje als met Wendy, dat zou raar zijn.) Er staat een steenoven in de achtertuin, dus ze bakken die avond pizza’s. Daarna wordt er binnen gegeten én gezoend voor de open haard. En o ja, dit:

De Bachelor

Door naar dag drie, waarop de regen met bákken uit de hemel komt en de date met Melanie op de planning staat. De Bachelor heeft twee quads geregeld, waarvan ze er maar eentje nodig blijken te hebben, want Melanie gaat achterop bij Robbert. ‘Fijn als een man de leiding neemt.’ Ja ja, heel fijn Melanie.

Na een rondje met Robbert voorop wisselen ze van plek, en is het de beurt aan Melanie om de quad door de modder te sturen. Robbert lijkt het minder fijn te vinden als een vrouw de leiding neemt, want het mag wel een beetje rustiger van ‘m. Melanie draait het gas wat verder open.

De Bachelor

Het zal je niet verbazen, maar ook met Melanie verblijft Robbert een nacht in een huisje. (Iemand van de productie heeft echt eindeloos veel locaties moeten reserveren daar.) Melanie kookt die avond een ‘mannengerecht’, en Robbert vindt het een prettig idee dat ze zegt iedere avond voor haar man te willen koken.

Je vraagt je even af of we misschien vijftig jaar terug in de tijd zijn gegaan, maar nee, dit is echt De Bachelor in 2018.
*voeg hier een emoji van een bloedend feministisch hart in*

Wat volgt is een gesprek tijdens het eten waarbij Melanie zo enorm veel gevoelens op de gedekte tafel smijt, dat je op z’n minst één wenkbrauw op zou moeten trekken over de oprechtheid daarvan. (Ding dong, dit is een realityshow.) Robbert doet dat niet, en zoent daarentegen uit-ge-breid met Melanie in de jacuzzi.

De Bachelor

De volgende dag ontmoeten de drie overgebleven vrouwen elkaar voor een lunch. Even tussendoor: dit programma is toch ráár? Waarom zou je jezelf als vrouw moedwillig aan een experiment onderwerpen waarbij de man die je leuk vindt met nog meer vrouwen aan het daten is?!

Voordat de Bachelor aanschuift (want natúúrlijk schuift de Bachelor aan) komt er nog wel even een fraaie aap uit de mouw: Wendy heeft tijdens haar date óók met Robbert gezoend. Drie vrouwen in drie dagen. Iemand, geef die jongen alsjeblieft een klap voor z’n gladde koppie. (Nope, dat gebeurt niet. Incasseren en dóór.)

De Bachelor

Daarna is het de hoogste tijd voor de Bachelor om Naddja, Melanie en Wendy op de kade op te stellen. Want er ligt één veerboot naar Athene, en er mogen maar twee vrouwen met hem mee. Robbert ‘wil niemand kwetsen’, maar goed, dat is een beetje de basis voor het hele programma, dus dat slaat nergens op.

Naddja krijgt als eerste haar ticket. Is ze blij mee, en terecht – dat is wel het minste wat je mag verwachten in ruil voor een hartjespaperclip. Het tweede en laatste ticket gaat naar Melanie. Wendy blijft op de kade achter – maar het moet gezegd worden: wel in een stylish outfit.

Robbert, Naddja en Melanie lopen naar de boot met hun koffertjes, en heel even denk je: misschien moeten ze het – helemaal hip – met z’n drieën proberen?

De Bachelor

Volgende week is de grote finale. Naddja en Melanie ontmoeten de ouders van Robbert. Dat betekent dat de ouders van Robbert weer zendtijd krijgen, en dat is top. En zien we daar in de preview nou een RING?!?

Nog even teruglezen wat er vorige week gebeurde? Dat doe je hier.

Wil je niets meer missen van VIVA? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10!

Beeld © Net 5