VIVA kijkt De Bachelor aflevering 10 – Waarin Robbert ein-de-lijk voor de vrouw van zijn dromen kiest

Het gaat tussen Melanie en Naddja in deze laatste aflevering van De Bachelor, en Robbert heeft het er maar moeilijk mee. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn moeder. Wendy van Poorten doet verslag.

Pas op: spoilers.

De aflevering begint met een terugblik. Het is nu eenmaal de finale, dan hoort dat, schijnbaar. De voice-over laat weten dat Robbert moet kiezen tussen de ‘sexy’ Melanie en de ‘speelse’ Naddja, want blijkbaar waren ‘sympathiek’, ‘volwassen’, ‘slim’, ‘verstandig’ en ‘vastberaden’ uitverkocht als bijvoeglijk naamwoord.

Niet te lang over nadenken, hier is een gif’je van Robbert voor de spiegel:

De Bachelor

Parfummetje erop, lekker hoor.

De Bachelor moet even zijn beste beentje voor zetten, want hij gaat zowel Naddja als Melanie voorstellen aan zijn familie. De moeder van Robbert is overgevlogen naar Griekenland om kennis te maken met haar potentiële schoondochters, en ook Robberts broers zijn er gezellig bij.

Naddja mag als eerste op audiëntie, en ze heeft haar kleine tasje meegenomen – vermoedelijk zitten haar paperclips daarin. De kennismaking verloopt precies zoals dat hoort bij een eerste ontmoeting met je schoonfamilie: superongemakkelijk.

De Bachelor

Het begint met een knuffel slash zoen die niet helemaal soepel loopt, vervolgens giechelt Naddja zich een ongeluk gedurende de eerste minuten van het gesprek en verstopt ze zich uit pure onzekerheid constant achter de schouder van Robbert. Het is gewoon allemaal zoals het hoort: doodeng.

Robberts moeder neemt Naddja even apart, en deelt mede dat haar zoon ‘een sterke vrouw’ nodig heeft. Naddja antwoordt in lichte paniek: ‘Maar dat ben ik ook!’ Het is vertederend in al z’n onhandigheid. Achteraf verklaart Naddja: ‘Het is niet gegaan zoals ik had gehoopt.’ Geeft niks mop. Kan gebeuren. Hopelijk herkansen zonder camera’s erbij.

Tijd voor Melanie. Die reageert op deze manier als ze van Robbert hoort dat ze zijn familie gaat ontmoeten:

De Bachelor

Haar gesprek met de moeder en broers van Robbert verloopt als een goed voorbereid sollicitatiegesprek. Melanie geeft soepeltjes de juiste antwoorden, en is er zelf ook van overtuigd dat ze ‘een goede indruk’ heeft achtergelaten. Robberts broers vertrouwen hem na afloop toe dat ze Melanie een vrouw met toekomstpotentie vinden. Robbert vertelt dat hij ‘een sterke voorkeur’ had, maar nu toch wel weer twijfelt.

Hoog tijd voor een date dus. De Bachelor neemt Naddja mee voor een helikoptervlucht over Athene. Hartstikke tof, dat mooie uitzicht, maar eerlijk is eerlijk: hoe vaak krijg je de kans om te zoenen in een heli? Nooit, dus grijpen:

De Bachelor

Daarna wil Robbert toch ook weleens een serieus gesprek met Naddja voeren, vermoedelijk naar aanleiding van de ontmoeting met zijn familie. En warempel: voor het eerst zien we dat Naddja niet alleen een opgewerkte persoonlijkheid is, maar ook een mooie, serieuze kant heeft.

Ze vertelt dat ze normaal gesproken niet zo ‘extreem fladderig’ is, maar dat Robbert dat nu eenmaal bij d’r losmaakt. Ook geeft ze aan dat ze echt op zoek is naar een relatie, en naar rust. En dat lijken precies de woorden te zijn die Robbert nodig heeft. #TeamNaddja

Maar… Er moet natuurlijk ook nog gedatet worden met Melanie. Op een boot weer. Met water enzo:

De Bachelor

Melanie probeert te peilen wat Robberts moeder van haar vond, en voor het eerst lijkt Robbert een beetje vaag op haar te reageren. Melanie weet daarentegen van geen ophouden, en blijft emoties op Robbert gooien. Híér vriend, heb je ze.

Daarna gaat Robbert ook nog eten met Melanie, op een locatie die rechtstreeks uit een Disney-film lijkt te komen. Melanie heeft haar prinsessenjurk aangetrokken. Die had ze toevallig bij zich.

De Bachelor

Het blijft geheel onduidelijk waarom Robbert die avond met Melanie gaat eten en niet met Naddja. Wat wel duidelijk wordt is dat Melanie ALLES uit de kast haalt om Robbert voor zich te winnen: ze strooit met haar gevoelens alsof het confetti is.

Robbert moet er even over nadenken, en dat doet hij dan ook: de volgende ochtend bij het zwembad in zijn badjas:

De Bachelor

Hij vindt het allemaal maar lastig, maar weet het uiteindelijk wel kort en bondig samen te vatten. Bij Naddja weet hij niet helemaal waar hij aan toe is, maar hij heeft wel het gevoel dat ze vrijheid belangrijk vindt. (En dat vindt Robbert fijn.) Bij Melanie weet ‘ie wel waar ‘ie aan toe is, maar hij vreest dat ze een beetje claimerig kan zijn. (En dat vindt Robbert het tegenovergestelde van fijn.)

Die jongen heeft ménsenkennis, ongekend.

Er volgen wat shots van de rug van Melanie onder de douche, en van het randje van de bh van Naddja – en je vraagt je af waar dat voor nodig is. Daarna volgt een shot van Robbert onder de douche – en je vraagt je niet af waar dat voor nodig is.

De Bachelor

Melanie begint nog één keer over wat ze voelt voor Robbert: dat ze hem ziet als haar toekomstige man, als de vader van haar kinderen, als de opa van haar kleinkinderen. Bit much, Melanie? Gelukkig volgt daarna een reclameblok, zodat je tijd hebt om een klein beetje te kotsen.

EN DAN IS HET EINDELIJK ZOVER. Melanie en Naddja zitten in de auto. Melanie en Naddja stappen uit de auto. Melanie en Naddja lopen over een paadje. En dan is Melanie degene die als eerste enórm hoopvol naar Robbert toeloopt. En dat is geen goed teken – voor háár.

Want inderdaad: Robbert zegt dat hij het moeilijk vindt, maar zichzelf beloofd heeft zijn hart te volgen. En dat hart leidt naar Naddja. Niet naar Melanie. Ze blijft er stoer onder. Wenst hem veel succes. Geen snippertje confetti meer. Robbert lijkt het er wat dat betreft lastiger mee te hebben.

De Bachelor

En dan is het ein-de-lijk tijd voor Naddja. Potdikkie, wat spettert het van scherm hoe leuk hij haar vindt. Naddja is bloedjenerveus en onzeker over haar lot, en ze kijkt zo angstig naar Robbert dat je hoopt dat hij gewoon meteen zegt: ‘Ik ga voor jou hoor.’

Dat doet hij niet. Sterker nog, hij gebruikt zoveel woorden om te zeggen wat hij voor haar voelt, dat Naddja niet helemaal lijkt te registreren dat hij voor haar kiest. Pas als hij een ring tevoorschijn tovert om hun ‘nieuwe start’ te symboliseren, gaat het lichtje eindelijk branden. En dan volgt deze smakkerd, zodat de lippenstift niet meer alleen op Naddja’s lippen (en tanden) zit.

De Bachelor

Na tien ingewikkelde afleveringen luidt de les als volgt: misschien moet je in de liefde gewoon maar gaan voor degene die direct van alles bij je losmaakt. (En, dat als je aan De Bachelor meedoet, en je een relatie nog even geheim moet blijven tot de laatste aflevering, je wat zuiniger moet zijn met je Instagram-hartjes.)

Op Robbert en Naddja. De Bachelor en de Paperclipkoningin.

Nog even teruglezen wat er vorige week gebeurde? Dat doe je hier.

Wil je niets meer missen van VIVA? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10!

Beeld © Net 5