VIVA kijkt De Bachelor aflevering 2 – Waarin Robbert danst, zoent én geiten melkt

Na een week (ongeduldig) wachten was het tijd voor aflevering 2 van De Bachelor. Van gyros tot geiten: alles kwam voorbij, met een avondje steengrillen als hoogtepunt. Wendy van Poorten doet verslag.

Pas op: spoilers.

Je verwacht het niet, maar de aflevering begint waar ’ie een week daarvoor is opgehouden: de zeven vrouwen die als eerste met Robbert in het zwembad zijn gesprongen, mogen met hem mee uit eten bij een windmolen op het Griekse eiland. De rest krijgt gyros in de lokale snackbar. Ook lekker, toch?

De Bachelor

Tijdens het dinertje met ~De Uitverkorenen~ ontpopt Astrid zich tot een volwaardig journaliste die Robbert compleet uithoort, waarna hij prompt Melanie meeneemt voor een momentje samen. Hij vraagt haar bloedserieus of ze een meisje-meisje is. (Ja. Echt.) Melanie knapt er niet op af, maar had zichzelf onsterfelijk kunnen maken door te antwoorden dat ze eigenlijk een weerwolf is.

De Bachelor

Bam. Door naar de volgende dag. Negen vrouwen mogen met De Bachelor mee naar het strand. Wat begint met een bikiniparade en een glaasje champagne, ontaardt al snel in een wedstrijdje ‘en nu is ’ie van mij’.

Daniëlle en haar very nineties navelpiercing beginnen met een potje strandtennis met Robbert, Iris neemt hem vervolgens mee het water in, daarop volgt frisbeeën met Melanie, waarna Astrid ervoor zorgt dat het tere huidje van De Bachelor niet verbrandt. Het belang van SPF moet niet onderschat worden mensen.

De Bachelor

Als Naddja – de paperclip sparende topper die vorige week de eerste roos kreeg – vervolgens met de wat terughoudende Lisa en Lilian meeloopt om Robberts champagne bij te schenken, neemt hij haar meteen apart. (Bye Lisa en Lilian, was gezellig!) Of Naddja zin heeft om die avond met hem te steengrillen.

Stééngrillen. Laat dat even op je inwerken.

Het gesprek tussen Naddja en de rest van de vrouwen dat daarna volgt, zakt naar het niveautje ‘middelbare school’, en heeft als hoofdonderwerp of Naddja die avond wellus/nietus/wellus/nietus met Robbert gaat zoenen. Naddja zegt dat ze als regel nooit zoent op een eerste date, maar het is onduidelijk met welk motief ze haar lippen vervolgens stift.

De Bachelor

Ze zoent na het steengrillen natuurlijk gewoon met Robbert, ze is per slot van rekening geen vijftien meer:

De Bachelor

Direct na de zoen vertrekt ze met een vol glas wijn richting de andere vrouwen. Hé, alcohol is belangrijk, helemaal als je je daarna bij dertien jaloerse wichten moet voegen. Zodra Naddja aansluit bij de rest, stelt Detective Mieke meteen een onbeschroomde vraag: ‘Wáár is je rode lippenstift?!’

Inderdaad Naddja, waar de fuck is je rode lippenstift?

‘Beteuterd’ is een understatement voor de blik van de vrouwen wanneer ze ontdekken dat de lippenstift van Naddja door Robbert is opgegeten. Melanie denkt dat Naddja wat beter naar zichzelf had moeten luisteren, en Mieke is ervan overtuigd dat de twee slechts ‘vriendschappelijk’ speeksel hebben uitgewisseld. Naddja kan het weinig schelen, ze heeft een prima gevoel overgehouden aan de ‘soort van kus’.

De Bachelor Naddja

De drie dames die tot dan toe niet met Robbert op pad zijn geweest – Ilona, Kim en Laura (de laatste heeft iets weg van zo’n knikkend poppetje op je dashboard) – mogen de volgende dag met hem mee. Ze gaan geiten melken. Ik verzin dit niet. Steengrillen, geiten melken – De Bachelor weet wel wat romantisch is.

Wat we die middag leren: Robbert heeft een zonnebril met van die blauwe spiegelende glazen, Robbert heeft een lichtgele korte broek, Robbert kan goed geiten melken, maar Robbert heeft werkelijk waar géén idee hoe hij een geit moet vangen.

De Bachelor

Die avond volgt een cocktailparty. Er heerst een – zoals Robbert het voorzichtig noemt – ‘ongemakkelijke’ stilte. Gelukkig weet publiekslieveling Leonique de spanning te doorbreken door De Bachelor gewoon maar mee te nemen. Daniëlle claimt ook nog even wat een-op-eentijd met Robbert, in een outfit die je zomaar zou kunnen verwarren met Spanx.

Vervolgens neemt Robbert Astrid mee voor een ‘gesprekje’, waarbij hij haar een witte roos overhandigt – die nóg specialer is dan de rode rozen die hij normaal gesproken uitdeelt. Mieke had het zeg maar niet zien aankomen:

De Bachelor

Daarna volgt de gewone rozenceremonie. Robbert zegt zo mogelijk tegen iedere vrouw dat hij haar zo waardeert omdat ze ‘anders’ is, waardoor je toch een beetje gaat twijfelen aan hoe speciaal dat nou precies is. Kim en Ilona moeten naar huis, wat superkut voor ze is, omdat ze ook al niet hadden gewonnen met het geiten melken.

Het voorstukje van volgende week belooft overigens GOUD, want Daniëlle wordt oprecht gemeen en de licht obsessieve Mieke lijkt eindelijk met Robbert op date te mogen.

En natuurlijk: meer rozen.

De Bachelor

Tot volgende week Robbert. Neem je dan iemand mee fonduen?

Nog even teruglezen wat er vorige week gebeurde? Dat doe je hier.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.