VIVA kijkt De Bachelor aflevering 7 – Waarin Robbert moet dealen met een regelrechte mean girl

Bij De Bachelor weten ze wel hoe je de boel op moeten hitsen. Aflevering zeven werd opgefleurd door een vrouw die het bloed onder ieders nagels vandaan haalde, en dat leverde toptelevisie op. Wendy van Poorten doet verslag.

Pas op: spoilers.

De twee nieuwe vrouwen die ineens ook om het hart van De Bachelor strijden blijken Lisa en Wendy te heten. Iris, Naddja en Stefanie vinden het he-le-maal niks dat ze er ineens concurrentie bij hebben. Melanie daarentegen blijkt ook op vrouwen te vallen, en ziet met name Lisa in eerste instantie wel zitten.

De Bachelor

Robbert weet even niet wat ’ie daarmee aan moet. Juichen? Jaloers zijn? Het ging toch om hém in deze serie? Melanie komt er daarna gelukkig vrij snel achter dat Lisa een secreet is en dat ze iedereen voor ‘bitch’ uitmaakt, waarmee een ingewikkelde driehoeksverhouding in de kiem gesmoord wordt. Pfiew. Het was allemaal al lastig genoeg.

De volgende ochtend is het even ongemakkelijk als Melanie Lisa na het ontbijt confronteert met een geintje dat ze de avond daarvoor geflikt heeft. Volgens Lisa is Melanie aan het stoken, en dat ‘is gewoon snitches, and snitches got stitches, you know’. Euhh… Nou, nee eigenlijk. Ik heb werkelijk waar geen idee waar je het over hebt Lisa. Sorry.

Gelukkig gaan we snel door naar de beste vriend van De Bachelor, want die is inmiddels op het Griekse eiland gearriveerd. Hi Dorus!

De Bachelor

Dorus en Robbert nemen de dames mee op een boottochtje. Dorus neemt zijn taak als beste vriend uiterst serieus en probeert alle vrouwen te leren kennen, zodat hij Robbert kan adviseren in de keuzes die hij maakt. Hij vertrouwt Iris ook toe wat voor vrouw Robbert eigenlijk zoekt: ‘Eentje die niet zeurt en ’m vrij laat.’ Het kan zo simpel zijn.

Melanie weet een momentje met Robbert te regelen, en vleit zich op de boeg van de boot in zijn armen. Later biecht ze op dat ze een beetje verliefd aan het worden is. Gelukkig is het niet alleen maar romantisch gekleffebef, er wordt ook gewoon gezwommen.

De Bachelor

Lisa heeft een te groot badpak aan en is niet zo in d’r element. Ze heeft geen zin om er ‘leuk bij te gaan zitten en nep te doen’ na wat er die ochtend is gebeurd. Het kan om precies te zijn helemaal niemand iets schelen.

Robbert zoekt vervolgens het gezelschap van Iris op, en verdorie, wat stelt die vrouw toch weer een oprechte vragen. Daarna wordt er naar de zonsondergang gekeken, waarbij De Bachelor knus tussen Melanie en Iris ingeklemd zit. Dorus is er voor de vorm dan maar naast gaan zitten.

We kennen allemaal dat gevoel, Dorus.

De Bachelor

De volgende ochtend mag Dorus zijn vers vergaarde kennis meteen strategisch toepassen: het is aan hem om te bepalen welke twee vrouwen er die dag met Robbert op date mogen. Hij kiest voor Wendy en Iris.

Ze krijgen kickboksles van het Beest van Skyros. Het Beest van Skyros ziet er meer uit als een man die regelmatig om middernacht nog drie broodjes gyros wegwerkt, maar dat terzijde. Wendy en Iris mogen elkaar lekker in mekaar meppen terwijl Robbert vrolijk toekijkt om te bepalen wie het hardst voor hem vecht.

De Bachelor

Iris krijgt een trap van Wendy waar ze vermoedelijk nog drie weken lang blauw van heeft gezien, maar ze wordt wél door Robbert uitverkoren als winnares. Ze mag mee op een exclusieve date, in een ijskoude jacuzzi. (Had iemand van de productie dat ding niet aan kunnen zetten?)

Wendy gaat terug naar het hotel, waar ze de rest vertelt dat Iris heeft gewonnen. Paperclipverzamelaarster Naddja begint zich zorgen te maken over de band die tussen Iris en Robbert lijkt te ontstaan, en Lisa noemt Iris voor het gemak maar weer een ‘bitch’. Ook vraagt ze zich af wat De Bachelor ‘met een vrouw met twee kinderen’ moet.

Nou Lisa, champagne drinken, lachen en gelukkig zijn, bijvoorbeeld.

De Bachelor

Dan is het weer tijd voor een cocktailparty. Robbert is de enige die nog niet lijkt te weten dat Lisa the devil in disguise is (dan wel een actrice die is ingehuurd om de boel een beetje op te stoken) maar daar komt hij snel achter als hij even met haar zit te praten. Die vrouw zeg. Pfff.

Hij krijgt ook nog wat advies van Dorus voordat hij aan de rozenceremonie begint. En beste vrienden blijken de dingen toch vaak net iets anders te zien. Dorus denk dat er niet veel toekomst in een relatie met Melanie zit, terwijl hij in Wendy een potentiële winnares ziet.

En dat is het laatste dat we van Dorus zien. Doei lieve Dorus, was gezellig!

De Bachelor

Je kent het riedeltje inmiddels: hoog tijd voor de rozenceremonie. Er staan zes vrouwen opgesteld, terwijl Robbert deze keer maar vier rozen bij zich heeft. Dat Lisa afvalt spreekt voor zich – maar niet nadat ze eerst Iris nóg een keer een ‘bitch’ genoemd heeft.

Iris mag namelijk door, net als Naddja en nieuwkomer (en volgens Dorus potentiële winnares) (en naamgenote van schrijfster dezes) Wendy. En die vierde roos? Die gaat naar Melanie, wat dus betekent dat Stefanie – zonder ook maar één echte date gehad te hebben – naar huis moet. Gelukkig mocht ze wel lang genoeg blijven om een lekker kleurtje op te doen en d’r hairextensionsbedrijf te promoten.

Vier dames over…

De Bachelor

Volgende week ontmoet Robbert vrienden en familieleden, en dat levert ongetwijfeld weer heerlijke beelden op. Zie je dan, Robbert.

Nog even teruglezen wat er vorige week in aflevering 6 gebeurde? Dat doe je hier.

Beeld © Net5

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.