VIVA kijkt De Bachelor aflevering 8 – Waarin Robbert de aanhang leert kennen en een topper naar huis stuurt

Het is helemaal niet zo erg dat er al zo veel vrouwen naar huis zijn gestuurd in De Bachelor: het hield het deze week allemaal lekker overzichtelijk. Vier vrouwen, drie rozen, en go. Wendy van Poorten doet verslag.

Pas op: spoilers.

Je hoopt natuurlijk elk week dat De Bachelor de aflevering weer gezellig opent in zijn blote bast op een steiger/voor een spiegel/aan het strand, maar deze week was het eigenlijk nog veel leuker dan dat. Robberts ouders maakten hun opwachting via Skype. En zo gezellig als het bij die familie via een digitale verbinding is, is het bij de meeste families niet eens in het echt.

De Bachelor

Het zet je wel aan het denken. Hoe goed zou Melanie daar thuis op de bank passen? Het doet er voor nu even niet toe, want eerst is het aan Robbert om de aanhang van de vrouwen te leren kennen.

Te beginnen met Naddja. Die kondigt bij voorbaat aan dat haar moeder als ze zenuwachtig is misschien gekke dingen gaat zeggen. Net zoals Naddja dat zelf in de eerste aflevering vrij legendarisch deed door het over haar paperclipverzameling te hebben.

In elk geval: De Bachelor ontmoet de moeder en het broertje van Naddja, het is allemaal hartstikke gezellig, en als Naddja wint zou ik graag aanschuiven bij hun huwelijksdiner, want dat moet met die twee families een uitermate gezellig festijn worden. De moeder van Naddja vertrouwt aan de camera nog even toe dat ze hoopt dat haar dochter haar benen bij elkaar houdt, en aan haar dochter dat ze Robbert zelf wel wil, mocht Naddja van hem af zien.

De Bachelor

Door naar Larissa, een van de beste vriendinnen van Melanie die naar Griekenland gevlogen is om De Bachelor te ontmoeten. Ze kijkt in eerste instantie naar Robbert alsof ze van plan is hem door de mangel te halen, maar hij blijkt vrij goed te kunnen dealen met haar ietwat directe aanpak.

Wat volgt is een goed gesprek, waarbij het gaat over kinderen (‘hoeveel?’) en echt voor iemand gaan. Larissa vertelt de camera dat Robbert niet haar eerste keuze is, maar voor Melanie wel een verstandige. En ze is de eerste die het gewoon maar zegt: ze vond Robbert op het eerste gezicht een beetje gladjes. En zó is het Larissa.

De Bachelor

Bam, door naar Wendy en haar zusje Claudia. Wendy heeft nog amper met Robbert gesproken sinds ze in het programma zit, maar mag hem nu wel meteen voorstellen aan zijn mogelijke schoonzus. Het wordt zowel Wendy als Claudia even teveel, en er vloeien tranen. Geeft niks, De Bachelor vindt het ‘mooi’.

Tijdens het gesprek blijft geheel onduidelijk waarom Wendy nog nooit een relatie heeft gehad. (Robbert: ‘Wat zit daarachter?’) Wel wordt duidelijk dat er veel katten op het Griekse eiland zijn, en dat er een kattenvrouwtje/-mannetje achter de camera staat met brokjes binnen handbereik.

De Bachelor

De Bachelor heeft een nogal drukke dag, want als afsluiter gaat hij ook nog wat eten met Iris en haar zus. Iris ziet eruit als een fokking stoot, en haar zus is al net zo’n weldoordachte vrouw als Iris zelf. En terwijl je als kijker denkt: wat slim dat die twee zich niet al te kwetsbaar opstellen, besluit Robbert dat hij Iris ‘gereserveerd’ vindt.

Lieve Robbert, maar éven hoor… Jij bent met vier vrouwen tegelijk aan het daten, en je verwacht dat ze allemaal honderdduizend procent onvoorwaardelijk voor je gaan? Zodat jij hart op hart op hart kan breken?! Nee jongen, Iris is hoe iedere vrouw zich op zou moeten stellen als ze een nieuwe man leert kennen. Verstandig. Doordacht. En vooruit, uniek.

De Bachelor

Nou, ja, en dan is het dus alweer tijd voor de cocktailparty. (Ik zei toch dat het overzichtelijk was deze week?) Het woord ‘party’ kun je deze aflevering overigens beter vervangen door het woord ‘bijeenkomst’, want de feeststemming is vrij ver te zoeken.

Iedereen is kneiterzenuwachtig, en om de een of andere reden heeft Melanie bedacht dat zij waarschijnlijk degene is die naar huis moet. ‘I feel disappointment coming up.’ Ze praat overigens erg veel in het Engels deze aflevering. Werkelijk waar géén idee waarom.

De Bachelor

Vlak voor de rozenceremonie neemt De Bachelor Naddja en Iris nog even apart. Waar het bij de eerste zoals altijd lekker luchtig en gezellig is, besluit Robbert Iris te confronteren met het feit dat ze zich een stuk minder openstelt dan de rest. Hij doet dat op een toon waarmee normaal gesproken relaties verbroken worden, dus je voelt ’m al aankomen.

Tijd voor de rozenceremonie. Drie rozen op een bordje, vier vrouwen op een rijtje, en de zenuwen gieren blijkbaar nogal door het lijf (of de hakken zijn te hoog), want niemand kan stil blijven staan.

De Bachelor

De eerste roos is voor Wendy. Melanie kan dat – zo vertelt ze later – niet waarderen. Ze vraagt zich af of Robbert wel weet wat ’ie doet: “Je hebt één gesprek met haar gehad.” Tja Mel, je hoeft niet per se eerst met iemand te zoenen bij een kampvuur voordat je weet of het klikt hè?

De tweede roos is voor paperclipkoningin Naddja. Als ze gaan trouwen hoop ik overigens niet alleen dat ik uitgenodigd word voor het diner, maar ook dat Naddja op de een of andere manier paperclips in haar trouwjurk verwerkt.

Blijven over: Melanie, Iris en fijn windje op Skyros waar de windmachine van Beyoncé nog een puntje aan kan zuigen.

De Bachelor

Niet geheel onverwacht krijgt Melanie de laatste roos, en moet Iris naar huis. Het is vrij jammer dat haar gevoel voor realiteit wordt afgestraft, maar goed, het blijft een realityshow hè? Realistisch zijn is bijzaak.

Volgende week gaat De Bachelor met de laatste drie dames op een date van 24 uur. De vraag die me tot die tijd bezig houdt: zou ’ie met één, twee, of alle drie de vrouwen zoenen? Tot dan Robbert!

Nog even teruglezen wat er vorige week gebeurde? Dat doe je hier.

Beeld © Net5

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.