VIVA kijkt Tempation Island: onze gedachten tijdens het kijken van aflevering 4

Temptation island

Een week lang werd ons geduld op de proef gesteld, want na vorige aflevering van Temptation Island was al duidelijk dat het vanavond tijd voor het welbekende kampvuur zou zijn. Ons geduld werd in ieder geval wel beloond met een aflevering waar je u tegen zegt…

Pas op: spoilers!

Vanessa start haar dag in het hutje met goeie voornemens: ze gaat eindelijk genieten. Dat werd tijd, meid. De voice-over doet behoorlijk dramatisch over het feit dat Daniëlle voor de derde dag op rij zonder Mezdi wakker wordt (joh?). Ze vraagt zich af of haar vriend het wel leuk heeft met de andere jongens. Nou Daan, niet per se met de jongens, maar leuk heeft ie het wel. Mezdi zegt in de camera dat hij vindt dat ie gewoon een gesprek met iemand moet kunnen voeren en daar zijn wij het natuurlijk mee eens. Maar moet je gesprekspartner daarvoor ook per se topless zijn?

Anneleen en Rick brengen een bezoekje aan de villa’s met de mededeling dat vanavond het kampvuur plaatsvindt. Megan is benieuwd, want ze heeft Kevin nog nooit ‘bezig’ gezien zonder haar. Thank God, want dat zou jullie relatie nog een tikkeltje raarder maken, nietwaar? Deborah denkt dat ze gelijk moet huilen als ze ziet dat Tim iets verkeerds ziet doen – en dat hadden we echt niet zien aankomen… Anneleen vraagt of Megan een klik met iemand heeft, maar zij zegt dat ze het alleen ‘goed kan vinden’ met Joshua. Ah, oké.

Finally: het kampvuur begint! Vanessa is als eerste aan de beurt, maar het is Deborah’s mond die openvalt. Dat komt waarschijnlijk omdat Tim die van hem zo vaak opentrekt? Nadat Tim de beelden van Deborah heeft gezien barst hij voor de zoveelste keer in tranen uit en zegt hij dat ie waarschijnlijk nóg meer moet huilen. Please, don’t. Mezdi scoort toch nog een puntje deze aflevering. Niet door zijn goeie gedrag, wél door zijn scherpe opmerking: ‘Alsof ze aan het live chatten zijn hé?’. Ha.

Als Megan haar beelden te zien krijgt verbazen wij ons nogal over haar mede-kampgenoten. Wáárom zeggen zij dat je niks zag? Het is overigens wel knap hoe rustig de 18-jarige Megan blijft. Kevin weet overduidelijk niet hoe hij zich moet gedragen nadat hij zijn beelden heeft gezien en ‘voelt zich niet geïntimideerd’. Rick haalt de woorden uit onze mond als hij zegt dat Kevin wel de hele tijd zenuwachtig bewoog. Volgens Kevin komt Megans gedrag door de alcohol, en haar woorden komen dan ook niet hard bij hem binnen. Wow, what?

Daniëlle zegt wat wij al drie afleveringen denken: ‘ja, wauw.’ Haar vriend Mezdi draait – net als bij zichzelf – om de streken van Daniëlle heen. Hij is blij dat zijn vriendin sociale contacten heeft weten te leggen en vindt haar er goed uitzien in haar jumpsuit. Hebben we het wel over dezelfde beelden?

Na het kampvuur zijn de vrouwen aardig van hun stuk en in de busreis naar de villa laten ze hun emoties de vrije loop. Vanessa bewijst hier maar weer eens hoe lief en eerlijk ze is. In de andere villa laat Mezdi weer eens niet zijn echte ik zien. Alles is ‘ça va’ na het kampvuur, zo laat hij aan de verleidsters weten. Daar zijn wij toch niet zo zeker van, en Daniëlle ook niet: ‘Heel Nederland zal zien wat voor zwijn jij bent, Mezdi.’

Joshua zegt dat het alleen zijn bedoeling is om Megan wakker te krijgen. Megan ‘doet gewoon wat goed voelt’. En de knappe Joshua voelt blijkbaar erg goed. Na wat gekroel, kleine klusjes en zwoele blikken laat Megan er geen gras over groeien en is een échte kus dan ook onvermijdelijk.

En daar blijft het niet bij: Megan neemt Joshua ook mee naar haar slaapkamer. De rest van de villa-bewoners kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen (en wij ook niet!!) en gluurt door het raam naar de twee tortelduifjes. Volgens Vanessa hoorde je alleen dat ze het ‘gewoon leuk hadden daarbinnen’. #understatementoftheyear

We kunnen het overigens niet helpen dat we stiekem blij zijn voor Megan. Sorry not sorry, maar iemand zo behandelen als Kevin bij Megan heeft gedaan scoort bij ons geen punten.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld RTL