VIVA kijkt Temptation Island: onze gedachten tijdens het kijken van aflevering 5

Temptation Island aflevering 7

Met de vorige aflevering nog in ons geheugen wachtten we met smart op de vijfde aflevering van Temptation Island. Vanavond was het zover, maar onze verwachtingen werden niet helemaal waargemaakt. Dít waren onze gedachten tijdens de aflevering.

Pas op: spoilers!

We beginnen de aflevering goed met de billen van Joshua vol in beeld. Zoals je waarschijnlijk nog wel weet hadden hij en Megan het in de vorige aflevering erg gezellig met elkaar en belandden de twee op haar slaapkamer. Dat was overigens heus niet de bedoeling van Joshua: hij wilde haar echt redden uit die relatie en haar ogen openen.

Kevin komt in beeld en volgens de voice-over spoken de beelden van Megan en Joshua nog steeds door Kevins hoofd. En dan te bedenken dat hij alleen nog maar de beelden heeft gezien waarop Joshua Megan troost. In beide villa’s wordt volop nagepraat over het vuurkamp kampvuur, en dus ook over de beelden van Tim en Deborah waarop eigenlijk niets te zien was maar toch om werd gehuild. Nee, met dat geslijm tussen Tim en Deborah zijn we wel een beetje klaar. Who’s with us?

Daniëlle is in tranen en noemt Mezdi een vies zwijn – waar ze natuurlijk volledig gelijk in heeft. Maar wij zijn ook haar dans met Fabrizio niet vergeten. Mezdi lijkt het vooral van de kant van de verleiders te zien: die zullen ‘nog lang geen voldoening hebben.’ Oké, dat ie hier überaupt over nadenkt. Het is fijn dat Matthew nog even uitlegt wat zijn zelfbedachte afkorting ‘BG’ betekent. Volgens hem zit iedereen ‘met een volle zak’, behalve Joshua, want die heeft hem al ‘leeggespoten’. En dat is meteen de heftigste uitspraak van de aflevering.

Hé, een nieuw element in het programma: de vrouwen mogen het resort van de mannen bespioneren. We zien hier de lol nog niet helemaal van in,  want wat valt er te bespioneren als er niemand is?  Anyway, de dames hopen vooral geen gebruikte condooms te vinden. Spoiler: die vinden ze ook niet. Vanessa moet een traantje laten wanneer ze in Jeremy’s bed zit en natuurlijk moet Deborah ook huilen. Als ze een soort dagboekje van Tim vindt, beseft ze dat hij écht van haar houdt en moet ze – zoals verwacht – weer huilen. Daniëlle heeft het er moeilijk mee dat Mezdi haar favo geurtje veelvuldig heeft gebruikt. Dráma.

In een van de vorige afleveringen gaf verleidster Zwanetta al aan dat ze Tim erg sneu vond voor zijn leeftijd en wanneer hij op de rand van de boot aandacht probeert te vragen om met elkaar te gaan zwemmen, snappen we helemaal wat ze bedoelt. Inge vindt Tim ‘te blij’ – ook een goede verwoording. ‘Panter’ Cherish heeft inmiddels haar pijlen gericht op Tim. Kevin heeft even geen zin meer in Temptation Island en ook de rest van de mannen lijkt er een beetje klaar mee te zijn. Leatitia heeft de strekking van het programma niet helemaal begrepen en vindt dat de crew wel andere mannen mag sturen, want zo wordt het voor mevrouw wel een beetje saai.

Inmiddels beginnen we ons sterk af te vragen hóéveel terugblikken je in een aflevering kunt stoppen. RTL? Wanneer de dames weer terug zijn in hun eigen villa doen ze verslag bij de verleiders. Megan vertelt dat ze de neiging had om Kevins tandenborstel door de wc te halen. Het is schattig om te zien hoeveel harder Joshua daarom moet lachen dan de rest van de heren. Daniëlle wil haar verhaal graag aan Fabrizio kwijt en begint over het luchtje van Mezdi. Had je niet zien aankomen hè?

Megan is blij dat ze niet met allemaal playboys – wait, what? – in een villa is gestopt, maar voorspelt een hechte vriendschap tussen de deelnemers. Vast, ja. Kevin beseft zich inmiddels hoeveel hij van Megan houdt, waar de programmamakers vakkundig beelden van Megan en Joshua achter hebben gezet. Mocht Mezdi niet in een relatie zitten, dan zou zijn oog wel op Zwanetta zijn gevallen, vertelt hij. Volgens ons is zijn oog nu ook wel op de krullenbol gevallen, maar dat terzijde. En het blijft niet bij kijken, volgens Zwanetta; zijn hand zat namelijk klem bij haar punáni. Zwanetta en Leatitia geven beiden aan niet Mezdi’s tweede keus te willen zijn, maar kunnen allebei niet van hem afblijven. Nee, oké.

Deborah laat zich voor het eerst tijdens haar verblijf gaan en laat zich onderspuiten – door Tireily en zijn bus slagroom. Cherish zegt nog nooit een Belg te hebben gehad, en vindt Tim wel een uitdaging. Tim leeft liever een keer kort en goed, dan een keer lang en níét goed. Iets wat Mezdi ‘intellectueel en diepzinnig’ noemt. Wij zijn heel benieuwd wat voor diepzinnige teksten Tim vervolgens – zonder microfoon – in Mezdi’s oor fluistert. Kevin wordt genegeerd, maar lijkt vooral in gedachten verzonken. Nadat Tim zijn geheimen met Mezdi heeft gedeeld, grijpt hij zijn boekje – waarom Deborah eerder die dag om moest huilen – er weer bij. We vermoeden dat hij daar andere intellectuele teksten in schrijft.

Lees ook:

VIVA kijkt Tempation Island: onze gedachten tijdens het kijken van aflevering 4

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld RTL