VIVA presenteert: de nieuwe E.L. ‘Fifty shades’ James

Nederlandse vrouwen zijn niet alleen gek op het lezen van erotische verhalen, ze schrijven ze ook graag. Dat blijkt uit de enorme respons op VIVA’s ‘Next fifty shades’-wedstrijd. De opdracht luidde als volgt: schrijf een blog van maximaal 700 woorden in de ik-vorm, geïnspireerd op de bestseller ‘Fifty shades of Grey’. Meer dan 250 vrouwen lieten zich prikkelen en stuurden een erotisch verhaal in.

Alle inzendingen werden gelezen en beoordeeld door de VIVA-redactie. Vervolgens koos Uitgeverij Prometheus – de Nederlandse uitgever van de ‘Fifty shades’-reeks – tien finalisten. Welk verhaal de eretitel ‘Next fifty shades’ verdiende, bepaalden de VIVA-lezers zelf door via Viva.nl te stemmen op hun favoriet. Zo’n 600 vrouwen brachten hun stem uit.

De onbekende man
Het blog ‘De onbekende man’ van Annemieke Kuijper kwam met 41% van de stemmen als overtuigende winnaar uit de bus. VIVA-lezers vonden het verhaal ‘prikkelend, maar niet plat of ordinair.’ Benieuwd naar het winnende blog? Je leest ‘m hier.

In juli en augustus brengt VIVA acht speciale zomeredities uit. In een daarvan zal Annemieke een langere versie van haar verhaal publiceren.