Volgens dit onderzoek is de kans groot dat je partner afvalt als jij dat ook doet

partner afvallen

Vind je stiekem dat je lover wel wat kilo’s kwijt mag raken, maar denkt hij of zij daar anders over? Zelf op dieet gaan helpt ook. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen gewicht verliezen als hun partner een gezonder eetpatroon aanneemt.

Onderzoekers van de Universiteit van Connecticut verdeelden 130 samenwonende stellen in twee groepen. In de ene groep volgde een van de twee zes maanden lang een Weight Watchers-programma met persoonlijke coaching. In de andere groep kreeg een van de partners een informatiefolder over gezond eten en manieren om op gewicht te blijven. Wat bleek? 32 procent van de mensen die níét zelf bezig waren met afvallen, was na een half jaar 3 procent lichter.

Gedrag kopiëren

Dat ook niet-diëtende partners gewicht verliezen, is te danken aan het ripple effect. Dat houdt in dat de gedragsverandering van een persoon ook impact heeft op zijn omgeving. Ga je gezonder eten, dan wordt je partner ook bewuster van zijn of haar eetpatroon. Hij of zij gaat jouw gedrag als het ware kopiëren.

Andersom werkt het natuurlijk ook. Dus grijp je zelf te vaak naar de chocola of lukt het je niet om van de snoeppot af te blijven? Haal je partner over om ook wat gezonder te gaan leven.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron HLN | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.