Volgens dit onderzoek kun je het best een vriend hebben die minder knap is dan jij

vrouw knapper dan man

Een vriend met wie je gezien kan worden is natuurlijk mooi meegenomen. Toch kun je maar beter oppassen dat je lover jouw eigen looks niet overtreft. Onderzoek wijst namelijk uit dat vrouwen gelukkiger zijn met een man die minder knap is dan zij zelf.

Heteroseksuele relaties en huwelijken zijn succesvoller als de vrouw knapper is dan de man. Dat blijkt uit onderzoek van de Florida State University onder 113 pasgetrouwde stellen die ermee akkoord gingen beoordeeld te worden op hun uiterlijk. ‘Als een man fysiek aantrekkelijker is, kan dat negatieve gevolgen meebrengen voor de vrouw. Vooral als zij zelf niet bijzonder knap is,’ vertelt onderzoeker Tania Reynolds.

Het onderzoek wijst onder andere uit dat vrouwen met een knappere man sneller geneigd zijn om te diëten. Zij zijn extra gemotiveerd om gewicht te verliezen om er zelf beter uit te zien. Andersom bleek dat niet het geval: mannen met een knappere vrouw voelen niet de drang om hun eetpatroon aan te passen.

Een andere reden om voor een minder aantrekkelijke partner te gaan: mannen met een vrouw die knapper is dan zij zelf, zouden meer doen om haar te pleasen. Tja, daar hebben wij natuurlijk weinig op tegen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.