De voordelen van casual seks

casual seks

Een onenightstand of een weinig betekenend vluggertje met je friend with benefits: casual seks is goed voor je, zo blijkt uit onderzoek dat is gehouden door NY University.

Boost voor je zelfvertrouwen

Eerder onderzoek wees uit dat casual seks minder leuk en bevredigend wordt ervaren dan een vrijpartij met een geliefde. Maar een wippie tussendoor kan juist positieve gevolgen hebben, aldus de onderzoekers. Het boost je zelfvertrouwen, zelfkennis en geeft je een goed gevoel.

Hoog John Mayer-gehalte

Maar: dan moet je wel het type zijn dat openstaat voor onenightstands of een friends with benefits-relatie. Anders zul je juist het tegenovergestelde ervaren. De deelnemers aan het onderzoek werden gevraagd naar hun seksleven en hoe zij in het algemeen scoren op de ‘socio-sexual scale’. Daarbij moesten ze bijvoorbeeld ook vertellen of zij seks en liefde los van elkaar kunnen zien. En, echt een verrassing is het niet: dit zijn voornamelijk extraverte, impulsieve en knappe mannen – met een lichte neiging tot narcisme. Oftewel: de John Mayers en Leonardo DiCaprio’s van deze wereld, die zich niet snel storten in een vaste relatie en er lekker op los scharrelen.

Conclusie die we uit dit onderzoek trekken? Lekker doen waar je zin in hebt.

Beeld: kzenon / 123RF Bron: New York Magazine