Vreemdgaan: waarom doen vrouwen dat?

Een minnaar hebben lijkt in deze tijd niet zo bijzonder meer. Maar liefst één op de vijf Marie Claire-lezeressen gaat vreemd.

Meerdere liefjes

Marie Claire hield samen met Joris Lammers van de Universiteit van Tilburg een vreemdgaan-enquête onder 500 vrouwen. Uit dit onderzoek blijkt vooral wáárom vrouwen van twee walletjes eten.

In 2011 kwam in eerder onderzoek van Lammers al naar voren dat succesvolle vrouwen vaker een slippertje maken en uit deze enquête komen ook de redenen bovendrijven. Zij geven namelijk als belangrijkste reden dat ze graag begeerd en verleid willen worden. “Een minnaar geeft een vrouw het gevoel dat ze -nog steeds- aantrekkelijk is. En dat is goed voor haar zelfvertrouwen”, verklaart de sociaal psycholoog.

Sex om de sex

Op de tweede plaats komt seksuele bevrediging als reden om een minnaar te hebben. Sex hebben om de sex is dus niet alleen iets wat mannen toepassen, vrouwen hebben hier ook een handje van.

De vaste relatie is niet helemaal afgeschreven, want als het erop aan komt, kiest 80% van de vrouwen met een minnaar toch voor hun vaste partner.