‘Vreemdgangers hebben onrealistische verwachtingen van vaste relatie’

geroosterde venkel


Mensen die vreemdgaan, doen dat omdat ze te hoge verwachtingen hebben van seks in een vaste relatie. Dat zegt seksexpert Tracey Cox.

Getrouwde stellen zeuren volgens Cox altijd over hun seksleven. “Ik wil weer terug naar de seks die we vroeger hadden. Toen deden we het vijf keer per dag, tegen de koelkast aan en op de keukentafel”, geeft ze als voorbeeld. Volgens Cox is het gewoon niet realistisch om te denken dat de vonken er vanaf blijven spatten.

Harde waarheid

Met jaren ervaring op het gebied van liefde en seks weet de Daily Mail-deskundige maar al te goed dat de waarheid hard is. “We willen elkaar de rest van ons leven hitsig de kleren van het lijf scheuren en lust blijven voelen. Maar zo werkt het niet. Ik ken geen enkel stel dat na tien jaar nog steeds niet van elkaar af kan blijven.”

Drank

Volgens Cox zouden affaires minder vaak voorkomen als we niet gaan dromen. “Dus dit staat je te wachten: veel stellen hebben maar een paar keer per twee weken seks. Soms is het geweldig (meestal na veel drank), vaak is het gewoontjes maar bevredigend, soms is het een heel karwei en af en toe heb je er geen zin in.”

Toch is er ook goed nieuws voor stelletjes. De warmte en geborgenheid in een vaste relatie zijn ook wat waard, stelt Cox. “Laten we stoppen met het geloven in sprookjes en onszelf een kans gunnen op écht geluk.”

Bron: BuzzO