‘Mijn vriend is uitgehuwelijkt’

uitgehuwelijkt

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: Mijn vriend is uitgehuwelijkt.

Forummer Killer-body125 (24) is al een halfjaar gelukkig met haar Turks-Nederlandse vriend (31) én met de relatie met haar schoonfamilie. Totdat ze zes dagen op studiereis gaat en bij terugkomst hoort dat hij is uitgehuwelijkt aan een andere vrouw. Haar vriend heeft zijn familie duidelijk gemaakt dat hij voor zijn vriendin kiest, waardoor de familiebanden nogal zijn bekoeld. En daar voelt Killer-body125 zich óók weer schuldig over…

  • Pretzel66: “Wat wil je, dat je vriend zijn familie nooit meer ziet? Geloof me, dat gaat wringen en zal ten koste gaan van jou. Stop nu het nog kan. Zijn familie blijft toch trekken.”
  • Klavertje88: “Ik zou serieus trouwen met hem om die familie een hak te zetten. Fuck them.”
  • Hamerhaai: “Hij is 31 jaar, dus het is tijd voor nageslacht en dan is cultuur/religie voor ouders vaak heel belangrijk. Jij was het land uit: een goed moment om een gesprek aan te gaan over ‘de toekomst’. En hoe aardig jij ook bent, je bent kennelijk niet geschikt als moeder van de aanstaande kleinkinderen. Dit gaat verder absoluut niet om jou, maar je vriend zit wel tussen twee culturen in. Dat lijkt me lastig.”
  • Julius: “Familiebanden in de Turkse cultuur zijn zó sterk. Ik kan me niet voorstellen dat hij op slag met zijn familie heeft gebroken of dat dit de eerste keer was dat hij hoorde dat hij zou worden uitgehuwelijkt.”
  • isa_88: “Waarschijnlijk deden zijn ouders leuk tegen jou omdat ze toch dachten dat je tijdelijk zou zijn, of een ‘normale’ vriendin. Ik zou in elk geval goed met je vriend praten, want hoe ziet hij de toekomst? Grote kans dat hij z’n familie toch in zijn leven wil hebben. Misschien moet hij nog maar eens een goed gesprek aangaan met zijn ouders en aangeven dat hij met jou verder wil.”
  • Versnellingsbak: “Ik hoop dat hij kan standhouden tegen familie. Dat zal niet makkelijk zijn. Ik zou er serieus rekening mee houden dat jij aan het kortste eind gaat trekken.”
  • taqwa: “Ik zou je adviseren om goed met hem te praten over wat hij van jou verwacht en wat jij van hem verwacht. Wat familie, cultuur en religie voor hem betekenen. Hoe hij eventuele kinderen wil opvoeden. Wil hij ongetrouwd samenwonen of niet? Het gebeurt zo vaak dat mensen in zulke relaties denken op één lijn te zitten, terwijl als puntje bij paaltje komt, de verschillen toch te groot zijn. Als hij definitief breekt met zijn familie, dan raakt hij veel kwijt. Zijn jullie dan sterk genoeg om dat gat samen te vullen?”
  • boylichtenstein: “Blijf hem steunen en in je relatie geloven. Hij heeft tenslotte voor jou gekozen. Op den duur draait de familie bij en zullen je schoonouders je accepteren als ze zien dat jullie jarenlang gelukkig zijn. Tot die tijd zal het moeilijk zijn, maar ga niet twijfelen. Vergeet niet dat hij het contact heeft verbroken met zijn familie voor jou. Dit is geen makkelijke keuze voor hem, dus juist nu moet je voor hem klaarstaan.”
  • elise5460: “Vindt dit nog altijd plaats in Nederland? Nee toch? Kan bijna niet.”
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.