Vrijgevige Zeeuwen en kinky Friezen

geroosterde venkel

Zeeuwse big spenders

Zeeuwen zuunig? Niet in de liefde! Je Zeeuwse date slaat maar wat graag zijn spaarpot voor je stuk. Mooie kleding, vakantie en etentjes… per jaar wordt er in deze Zuidelijke provincie bijna 4.000 euro aan een relatie besteed.

Hand op de knip in Overrijssel

De tegenhanger van de Zeeuwse romanticus is de nuchtere Overrijsselse lover: van hem hoeft al die poespas niet. In deze provincie hebben stellen nog geen 2.500 per jaar voor hun relatie over.

Spannende Friezen

In het hoge Noorden gaat het er in de slaapkamer het meest kinky aan toe. Friezen kopen het vaakst seksspeeltjes om hun relatie spannend te houden.

Eerlijk delen in Limburg

Ben jij erg van het splitten van de rekening? Dan is de Limburger jouw favoriet. Op een eerste date betalen deze Zuidelingen het vaakst ieder zijn eigen deel van de rekening.


Happy single in Noord-Holland

Als je single bent, heb je de hoogste scoringskans in Noord-Holland: hier vind je de meeste alleenstaanden van Nederland (38,7 procent).

* Bron: onderzoek van Parship waaraan 897 Nederlandse mannen en vrouwen met en zonder relatie in de leeftijd van 18 tot 60 jaar meededen.