Rob over condoomgebruik: Vrouwen en condooms

Een condoom zit niet lekker, stinkt in de meeste gevallen en het aanbrengen van dat ding is geen romantische aangelegenheid – maar ik doe het niet zonder.

Voor de vrouwen die niet kunnen geloven dat zo’n condoom heel vervelend aanvoelt, heb ik een suggestie; wikkel eens een rol plastic folie strak om je borstpartij. Heel strak ja, en luchtdicht. En ga dán even proberen te genieten van een sensuele massage van je vriendje. Succes!

Sommige condooms stinken als de neten. Niet echt sfeerverhogend als je het rubber hebt aangebracht en er ineens een wolk van ballonnenlucht om je heen hangt. De geur zit dan aan je handen en elk plekje van het vrouwelijk lichaam dat vanaf dat moment beroerd wordt, ruikt vervolgens naar gymschoenen. Het heeft me tientallen euro’s gekost om erachter te komen welke modellen geurvrij zijn. Het is schokkend te merken hoe weinig vrouwen condooms op zak of in huis hebben.

En dan het moment van het condoom omdoen. Dat kan soms dramatisch zijn. Op het moment suprême ineens rationeel en praktisch gaan zitten doen, dat zit me niet lekker. Van pure lust overschakelen naar een snoekduik richting nachtkastje is simpelweg niet tof. Een beetje medewerking van de vrouw is in zo’n geval een must! Dit is namelijk het moment dat de erectie er als eerste tussenuit knijpt.

Ik heb een keer meegemaakt dat een onenightstand heel apathisch op haar rug bleef liggen. Ze trommelde nog nét niet met haar vingers op het matras, maar dat ze geen enkele intentie had om het mij makkelijk te maken, was wel duidelijk.

Het zou natuurlijk kunnen dat ze helemaal geen zin had. Maar geloof me, dat had ze wel.Daarvoor deed ze namelijk…enfin,je begrijpt me.

Wat dacht die vrouw in godsnaam! Dat het een lolletje was? Dat ik het prettig vond? Dat een erectie eeuwigdurend is? Ik begrijp dat het mijn lichaam is maar het is toch voor de veiligheid van ons beiden? Als je al niet wilt of kunt assisteren, dan kan je tenminste toch iets doen om de sfeer erin te houden?

Ik heb deze kwestie afgelopen weekend bij twee vrijgezelle vrienden gedropt. Allebei vonden ze hetzelfde als ik; veel vrouwen zijn veel te passief als het om condoomgebruik gaat.

Condooms zijn een noodzakelijk kwaad, maar het is wat mij betreft wel een verantwoordelijkheid van man én vrouw.

PS: Jieperdepiep! Ik lees net dat bij een SOA-test bij de man inmiddels geen wattenstaafje meer wordt gebruikt. Op naar de huisarts! Sex met Julia zonder condoom lijkt me na vier maanden ook wel eens leuk.