Vrouwen gaan voor softe seks

geroosterde venkel

Na de bestseller Fifty Shades of Grey is er een ware klopjacht geopend op alle zweepjes, handboeien en touwen die winkels te bieden hebben. Althans, dat zou je denken. Niets blijkt minder waar: de meerderheid van de vrouwen wil namelijk gewoon tedere en lieve seks. Dit blijkt uit een groot seksonderzoek dat magazine Cosmopolitan uitvoerde.

Geen billenkoek
Billenkoek in de slaapkamer is wat minder populair dan wij dachten. Nederlandse vrouwen willen lieve woordjes en gestreeld worden in bed. “Lezen over heftige seks, ernaar kijken of erover fantaseren betekent niet dat we het zelf ook het liefste op die manier willen”, aldus seksuoloog Minke de Boer. “Leeftijd speelt hierbij ook een rol. Vooral vrouwen onder de 25 jaar zijn gericht op ruige seks. De wat oudere groep geeft de voorkeur aan teder en lief vrijen.”

Zijn orgasme gaat voor
En dat lief zijn, is ook terug te zien in het bereiken van een orgasme. Voor bijna 1 op de 9 vrouwen is het het állerbelangrijkst dat hij zijn hoogtepunt bereikt. Dan is het plezier in seks op zijn grootst, een ware kers op de taart! Zelf tot een orgasme komen komt op een tweede plek. Voor slechts 50% is haar eigen orgasme erg belangrijk. Opvallend is dat 3 op de 10 vrouwen weleens seks heeft tegen haar zin.

Faken
Wel weten we dat ook de man het belangrijk vindt dat een vrouw klaarkomt tijdens het seksen. Vrouwen houden daar zo veel rekening mee dat meer dan de helft weleens een orgasme faket.