Vrouwen tevreden over bedprestaties partner

geroosterde venkel

Een tijdje geleden deden wij in samenwerking met Tania Mulder van www.cursuserotischemassage.nl een oproep: hoe is het gesteld met de seks in jouw relatie? De enquête werd door maar liefst 1100 lezeressen ingevuld. Dit is de uitslag!

Tevreden
Bezoeksters van Vrouwonline.nl zijn tevreden over de bedprestaties van hun partner, kwam uit het onderzoekje naar voren. Als ze hem een cijfer moeten geven, scoort ruim een derde een 8. Een vijfde zou hem met een 7 beoordelen en nog eens 17% zelfs met een 9!

Genoeg aandacht
Mannen besteden in bed genoeg aandacht aan hun vrouw of vriendin. Bij ruim de helft van de ondervraagden is de aandacht tussen de lakens gelijk verdeeld. Ruim een kwart geeft aan dat haar genot voor haar partner zelfs het belangrijkst is. Dat is natuurlijk al helemaal een goede zaak.

Tijdens de seks komen vrouwen klaar door toedoen van hun partner. Een kwart door zijn vingers, nog eens een kwart door zijn tong/mond en 20% door penetratie. Over de frequentie wordt ook weinig geklaagd. Bijna de helft heeft precies zo vaak seks als ze er zelf behoefte aan heeft, voor 37% mag het zelfs nog wel vaker.

Met de communicatie over dit onderwerp zit het ook wel goed: vrouwen blijken goed met hun partner te kunnen praten over seks. Bijna de helft geeft aan dat ze eigenlijk alles hierover met hem bespreekt. Een vijfde praat er weleens over, maar dan niet tot in detail.

Hulpmiddelen & fantasieën
Een man mag dan wel goed zijn in bed, maar dat weerhoudt vrouwen er niet van hulpmiddelen in te zetten die de seks mogelijk nog leuker maken. Zo gebruikt een kwart weleens glijmiddel en/of massageolie, pakt 22% er graag een dildo of vibrator bij en kiest een vijfde regelmatig voor een mooi lingeriesetje.

Ook fantasieën zijn de dames niet vreemd. Een derde zou graag eens seks op een vreemde plek willen, 14% fantaseert over geslachtsgemeenschap met een andere man en 13% zou het ooit eens met een vrouw willen doen. Ook een trio blijkt populair: 12% staat daarvoor open.

Masturberen
Meer dan de helft geeft aan naast het seksleven met haar partner ook nog af en toe te masturberen. 23% vindt dat echter niet nodig, die krijgt bij hem wat ze nodig heeft. Opvallend is dat 4% masturbatie als een taboe beschouwt en het daarom niet doet.

Buiten de deur
De meeste lezeressen hun partner trouw: 75% zegt in de relatie met haar huidige partner nog nooit een slippertje te hebben gemaakt. Misschien hebben zij daar ook geen reden toe, gezien de grote tevredenheid over het seksleven?

5% geeft toe dit wel eens te hebben gedaan, nog eens 5% zegt dit zo af en toe nog steeds te doen en 4% heeft zelfs een vaste minnaar.

Bedankt voor het invullen van onze enquête!