Vrouwen weigeren sex tot weg is gemaakt

geroosterde venkel

In een klein plaatsje in Colombia hebben vrouwen er helemaal genoeg van dat de verbindingsweg met de grote stad onbegaanbaar is. Ze hebben een sex-staking afgeroepen om ervoor te zorgen dat er nu eindelijk iets aan de weg gedaan wordt. 

De vrouwen weigeren sex met hun mannen zolang de weg niet gerepareerd is. Het kleine Barbacaos ligt ‘aan het eind van de wereld en dan linksaf’, zo zeggen Colombianen volgens PRI om aan te geven hoe afgelegen het dorp ligt. De weg naar de bewoonde wereld is zo slecht, dat het volgens de inwoners twaalf tot veertien uur duurt voor je bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis bent. Er zijn al zwangere vrouwen overleden die het ziekenhuis niet op tijd bereikten om te bevallen.

Bulldozers
In 2011 deden de vrouwen van de ‘gekruiste benen-beweging’ ook al een poging. De mannen beloofden toen plechtig dat de weg gemaakt zou worden, maar zodra de staking voorbij was, was die belofte ook weer vergeten. Twee jaar later is er nog niets verbeterd. Volgens een verslaggever van PRI lijkt de actie deze keer wel effect te hebben: de man heeft al bulldozers op de weg gesignaleerd.

Het idee van een sex-staking is overigens niet nieuw. Het is in het verleden met wisselend succes ingezet door vrouwen in Togo, Kenia, Liberia en de Filipijnen.

Bron: BuzzO