Vrouwen willen seks

geroosterde venkel

Wat willen we nu echt in bed? Acht van de tien vrouwen vindt seks erg belangrijk. Voor Flair een goede reden om een grote enquête te houden over de bedavonturen van de Hollandse vrouwen tussen de 25 en 40 jaar.

We willen meer!
Als we het een cijfer moeten geven, dan is ons seksleven een mooie 7,5 waard. Maar dat is bij een gemiddelde van twee keer per week actie tussen de lakens, want het liefst doen we het vaker.
En ook met meer variatie: een derde mist variatie tussen de lakens. Vandaar misschien dat 75 procent heel graag nieuwe dingen uit wil proberen, en 25 procent zegt wel oren te hebben naar een trio.

Standje ‘anders’ graag!
We willen dus meer variatie in bed. Gek genoeg is ons lievelingsstandje wel de klassieke ‘missionaris’ (34 procent). Daarna geven we de voorkeur aan ‘op z’n hondjes’ (30 procent) en zitten we ook graag bovenop (27 procent). En natuurlijk doen we het niet alleen in bed: 80 procent heeft het wel eens op een openbare plek gedaan. Het iets minder goede nieuws is dat 27 procent werd betrapt tijdens seks op locatie.

Samen
Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de standjes. We willen ook wat te genieten hebben tijdens een uitgebreid voorspel. En dat doen we dan ook! Meer dan 90 procent geeft orale seks, waarvan meer dan de helft omdat ze het zélf heel opwindend vindt. En gelukkig doen de mannen ook niet kinderachtig: 90 procent van de vrouwen mag regelmatig genieten van een sessie mondwerk.

Solo
En wat doen vrouwen als er even geen man in de buurt is? 40 procent wacht rustig af tot er weer een exemplaar langs komt. Aan de andere kant kan 60 procent het prima alleen en heeft zelfs 20 procent meer dan een paar keer per week soloseks. We doen dit met of zonder hulp: 25 procent gebruikt een seksspeeltje versus 50 procent die genoeg plezier beleven aan het vingerwerk. En de laatste 25 procent heeft veel plezier met onder andere de douchekop.

Lekkere fantasieën hebben we over celebraties, eigen partners, iemand die we net ontmoet hebben en (jawel) exen. Ongeveer 35 procent denkt regelmatig aan zijn ex tijdens de soloseks!

En nog meer seksweetjes:
• Bijna de helft van de vrouwen heeft wel eens een onenightstand gehad.
• 40 procent van de vrouwen is eenmaal of meerdere keren bedrogen.
• 1 op de 4 vrouwen heeft zelf haar partner wel eens bedrogen.
• Bij 20 procent viel de seks toen heel erg tegen.
• 8 van de 10 vrouwen kijkt wel eens een pornofilm.
• 62 procent stapte wel eens een seksshop binnen en 66 procent heeft seksspeeltjes in huis.
• Op de vraag hoe de seks na de bevalling van een kind is, antwoordde 45 procent: ‘Seks? Welke seks?’

(Bron: Flair 19)