Vrouwen willen trouwen en baby’s

geroosterde venkel

Is de Nederlandse vrouw conservatief? Ja! Uit Viva’s Grote Relatieonderzoek, gehouden onder 725 vrouwen rond de 30 jaar, blijkt dat vrouwen niks zien in een open relatie of in een strakke toy boy. Ze willen trouwen, monogamie en kinderen krijgen.

Trouwen
Mannen, kom maar op met dat huwelijksaanzoek, want maar liefst 82% van de Nederlandse vrouwen vindt trouwen totaal niet ouderwets. 41% van hen zou maar al te graag in het huwelijksbootje stappen, 40% staat er absoluut voor open en 17% is al getrouwd. Relaties anno 2012 zijn volgens de Nederlandse vrouw te vrijblijvend en worden te snel opgegeven.

Romantiek of seks?
Is seks het belangrijkst in een relatie? De ondervraagde vrouwen vinden van niet. In het rijtje ‘wat zoek je in een relatie?’ neemt seks met 66% de vierde plaats in. Emotionele steun komt met 91% op de eerste plaats. Daarna volgt passie (70%) en romantiek (69%).

Rammelende eierstokken
Bij veel vrouwen van rond de dertig beginnen de eierstokken te rammelen. 70% van de vrouwen zonder kinderen geeft aan graag moeder te worden. Opvallend is ook dat 39% van hen zó graag moeder wil worden dat het hebben van een man geen vereiste is. Slechts 12% kiest bewust voor een toekomst zonder kinderen en 18% twijfelt nog.

Oudere man
Dacht je dat het hebben van een toy boy helemaal hip was? Maar liefst 42% van de vrouwen gaat liever een relatie met een oudere man aan. Het gemiddelde leeftijdsverschil is 5,7 jaar en slechts 8% heeft een jongere partner. Ook het onafhankelijkheidsgevoel met betrekking tot de financiën speelt niet zo’n grote rol. Een derde van de vrouwen vindt het namelijk niet erg om financieel afhankelijk te zijn van haar man of vriend.

Happy single?
Bijna 60% van de singles is bang om alleen achter te blijven en 66% wil graag een relatie. De overige 34% hoeft niet per se een man en is happy single! Hebben we eenmaal een relatie, dan gelooft 82% dat je je hele leven bij elkaar kunt blijven. Een groot deel, 96%, zegt een monogame relatie te hebben.