Vrouwen zijn luidruchtiger in bed

geroosterde venkel

Zijn jij en je partner stil in de slaapkamer of wordt er veel geluid geproduceerd? Uit Brits onderzoek blijkt dat vrouwen luidruchtiger zijn tijdens de seks dan mannen. Zeventig procent van de mannen waren het ermee eens dat vrouwen meer geluid maken.

Vrouwen laten vooral hun stem klinken net vóór en tijdens hun partners orgasme. Twee derde van de vrouwen gaf toe dat ze dit doen om hun partner op te winden en hem te laten klaarkomen. Maar liefst 92 procent was van mening dat hun geluiden hun partner zelfverzekerder maken. Dit was dan ook de reden voor hen om zo veel geluid te produceren.

Volgens ‘sexpert’ Tracey Cox kan de luidruchtigheid van vrouwen ook komen doordat ze vaker een orgasme faken. Een andere verklaring kan zijn dat orgasmes van vrouwen intenser zijn dan die van mannen. De hoeveelheid zenuwen bij de clitoris van een vrouw is immers veel groter dan bij de penis van een man.

Luidruchtige seks betekent echter niet meteen betere seks. Hierover zegt Tracey: “Er is geen wetenschappelijke verklaring voor het feit dat vrouwen luidruchtiger zijn. Het is denk ik eerder een individueel iets. De één gaat uit z’n dak bij een concert, terwijl de ander stil staat te kijken. Dat betekent niet dat de een er meer van geniet dan de ander!”

Bron: Female First