Waar vallen vrouwen op? (volgens mannen)

geroosterde venkel

Hieronder vijf goede eigenschappen volgens AskMen.

Zelfverzekerdheid
Het slechtste wat een man volgens Askmen kan doen is wanhopig en bezitterig worden en ons 10 keer per dag bellen. Hmm, daar zit wel iets in. Aan de ene kant willen we graag dat meneer ons overlaadt met lieve zinnen – maar aan de andere kant willen we ook geen vent die zonder ons geen leven heeft en denkt dat hij recht heeft op iedere minuut van onze tijd. Het is wel leuk als je je jaloersheid laat blijken als wij echt flirten met een ander, maan aan waandenkbeelden hebben we geen behoefte.

Onvoorspelbaarheid
Je zegt dat je morgen om 14.00 zult bellen. En je belt ook, klokslag twee uur. Heel fijn dat we zo van je op aan kunnen. Maar: voorspelbaarheid is inderdaad wat saai. Wij houden ervan als een man niet altijd precies doet wat hij zegt. Dat houdt de spanning erin. Maar deze ‘regel’ gaat echt niet altijd op. We vinden het niet zo leuk onvoorspelbaar als je een uur te laat komt op een date…

Moed
Ja, we houden ervan als je niet twijfelt, maar ons gewoon mee uit vraagt. Wie nee heeft, kan ja krijgen. Nee heb je, ja kun je krijgen. We vinden het vleiend en leuker dan dat wij de eerste move hadden gemaakt. Je hebt ons hart al half gewonnen als je zo moedig bent om op ons af te stappen.

Assertiviteit
Als je alles doet wat wij zeggen, vinden we dat een beetje irritant. Je hebt toch ook nog een eigen mening? Als we nooit tegengas krijgen is er niets aan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we het niet leuk vinden als je ons weg wilt brengen naar ons werk of je ons thee komt brengen uit jezelf…

Gentleman-manieren
Het is leuk als je de deur voor ons openhoudt, het zorgt ervoor dat we ons speciaal voelen. Maar het moet niet plichtmatig overkomen. Het komt ook wel erg bezitterig en beschermend over. Wij kunnen prima zelf eens een deur open maken of onze jas aantrekken.

Conclusie: mannen weten best wat vrouwen willen, maar soms hebben ze nogal het idee dat ze een macho moeten zijn. Dat is niet nodig, toch? Of wel? Wat zijn jullie turn-ons tijdens een date?