Waarom de nieuwste datingtrend ‘stashing’ absoluut niet leuk is

Stashing

Van zombieing tot ghosting en van fireworking tot nu dus stashing: de datingtrends vliegen je om de oren. Toch is de laatste variant er niet echt eentje om over naar huis te schrijven. Bij stashing word je namelijk verstopt voor de buitenwereld. Ai.

Lees ook:
6x tips om liefde te scoren via dating apps

Hoewel het met z’n tweeën super leuk is, realiseer je je na een aantal maanden daten dat je eígenlijk nog niemand van haar of zijn vrienden of familie hebt ontmoet. Elke keer als je er over begint, wimpelt je prins(es) op het dus niet zo witte paard je af met een smoesje. Druk, druk, druk of het komt nog wel. Klinkt het herkenbaar? Dan kan het goed dat je het slachtoffer bent van de datingtrend stashing.

Stashing

Stashing betekent eigenlijk letterlijk verstoppen. En dat is ook precies wat er gebeurt als je aan het daten bent met iemand die dit doet. Deze persoon besluit bewust om jou te verbergen voor haar of zijn inner circle. En dat is dus niet alleen voor familie en vrienden in het echte leven, maar ook op social media kom je nooit voor. Geen gezellige lovey dovey Instagram Stories dus.

Redenen

Maar waarom doet iemand dit? Huwelijks- en relatietherapeut Irina Firstein heeft drie mogelijke redenen. Het kan simpelweg zijn doordat zij of hij niet in verlegenheid gebracht wil worden door familie of juist geen goede band met ze heeft. De tweede verklaring is dat je date gewoon geen serieuze toekomst met je ziet. Als laatste kan deze persoon nog tegelijkertijd een andere relatie hebben. Maar wat de motivatie ook is, het is geen excuus. Open en eerlijke communicatie binnen een relatie is misschien wel het belangrijkste wat er is.

Bespreken

Maar hoe maak je dit nu bespreekbaar met de persoon die je aan het daten bent? ‘Vraag ze waarom je nog niemand ontmoet hebt die belangrijk is in hun leven’, begint Firstein. ‘Wees vastberaden en stop niet tot je een antwoord hebt. Het gesprek kan je dichter bij elkaar brengen in verband met een aantal gedeelde kwetsbaarheden.’ Het kan zijn dat de verstopper een logische verklaring heeft voor haar of zijn gedrag. ‘Wees niet te optimistisch, het kan ook de tegenovergestelde richting uitgaan. En als ze doen alsof hun neus bloedt, is dat een vorm van manipulatie.’ Als er echt iets speelt binnen de familie, zal je partner openstaan voor het gesprek en ook een verklaring kunnen geven. Maar is dit niet het geval, dan is het misschien tijd om afscheid te nemen van deze vorm van hide and seek.

Bron: HLN | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!