Waarom initiatief tonen als vrouw een goed idee is

initiatief tonen als vrouw

Laat jij het initiatief altijd bij de man? Er zijn genoeg redenen om zelf de eerste stap te zetten.

Vrouwen mogen best wat meer ballen hebben als het op daten en mannen aankomt. Hoezo wacht je op Tinder tot je match jou aanspreekt? En waarom neem je niet het initiatief als je een leuk exemplaar tegenkomt in de kroeg? Waarom moet de man jou mee op een date vragen? En is het echt nodig om te wachten tot hij jou appt? Het antwoord is simpel: nee. Als jij iets van een kerel wil, just go out and get it. En als je een deksel in je gezicht krijgt, so be it. Dan was het toch niets tussen jullie geworden. Je hebt niets te verliezen. Drie goede redenen waarom initiatief tonen als vrouw prima kan.

Zelfvertrouwen is sexy

Je bent leuk en blij met jezelf. En dat durf je te laten zien. Die zelfverzekerdheid is waanzinnig aantrekkelijk. En het moet gek lopen wil een man ‘nee’ zeggen tegen een vrouw die laat zien wat ze wil. Weinig reden dus om met daten ineens die vrouw te worden die het van een man af laat hangen.

Je weet meteen waar je aan toe bent

Actie ondernemen creëert duidelijkheid. Als de man in kwestie interesse heeft, krijgt je actie een vervolg. En als hij zijn aandacht liever aan iemand anders geeft, merk je dat snel genoeg. Je bent misschien bang om te beschikbaar of te gewillig over te komen, maar daarmee maak je die eerste stap veel te groot.

Het geeft hem een zetje in de goede richting

Hartstikke leuk als je een gentleman treft die jou benadert, maar wat je je oog laat vallen op een verlegen vent? Of misschien is hij wel zo onder de indruk dat hij van de zenuwen helemaal niets onderneemt. Of denkt hij dat jij hem niet leuk vindt. En daarnaast: mannen kunnen geen gedachten lezen dus je kunt maar beter duidelijk maken dat je hem wel ziet zitten…

Beeld: 123RF