Waarom je moet stoppen met het faken van orgasmes

Faken van orgasme

Het faken van orgasmes, heb jij daar ervaring mee? Er zijn een heleboel redenen om het vooral niet te doen.

Zo’n 75 procent van de vrouwen faket weleens een orgasme. En volgens Brits onderzoek is het zelfs nog meer en zou vier op de vijf vrouwen hun orgasme ongeveer de helft van de tijd faken. Of die Britse ladies nu gewoon ontzettende fakers zijn of dat dit voor Nederlandse dames ook opgaat, blijft gissen maar het faken van orgasmes is voor veel vrouwen helaas vrij normaal. Het lastige is dat het een gewoonte kan gaan worden. En voordat je het weet kom je zelden klaar met een partner. Zeker in langere relaties kan het lastig zijn dit te doorbreken. Vrouwen willen hun partner gelukkig maken. Ons tot een hoogtepunt laten komen, vinden de mannen leuk en dus gunnen we hem dat plezier. Minor detail: dat neppe gekreun staat je echte orgasme behoorlijk in de weg. Als ‘fake it until you make it’ ergens niet opgaat, is het wel in de slaapkamer…

Haal de druk van de ketel

Een heleboel vrouwen kunnen niet klaarkomen van penetratie alleen en hebben ook orale of clitorale stimulatie nodig. Of kunnen alleen zichzelf naar een hoogtepunt helpen. Leg jezelf niet op dat je moet klaarkomen tijdens de sex met je liefje. Daarmee ontneem je jezelf het plezier van de sex. Sex is een moment om met elkaar te connecten. Als je niet eerlijk bent in bed is het lastig om je echt verbonden te voelen met je partner. En om te ontspannen tijdens de sex (wat de kans op een orgasme weer vergroot).

Leugentje om bestwil

Je partner vertellen dat je een pro bent in het faken van orgasmes? Hmmm, maybe not. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat hij nog meer zijn best gaat doen en de focus nog meer op jouw hoogtepunt komt te liggen. Zorg ervoor dat je partner weet dat je niet elke keer klaar zal komen tijdens de sex, maar dat je alsnog enorm geniet van jullie sexleven. En als dat niet het geval is, is het zaak je man aan het werk te zetten.

‘Ik kom-municatie’

De tijd die je stopt in het faken van je orgasme kun je beter gebruiken om je partner wegwijs te maken. Wat vind je lekker? Op wat voor manier raak je jezelf aan als je masturbeert? Zijn er manieren om dit te integreren tijdens partnersex? Voel je niet opgelaten dat je als vrouw meer tijd en meer handelingen nodig hebt om klaar te komen. Je vent zal er alleen maar veel plezier in krijgen als hij weet te ontrafelen wat jou naar grote hoogten brengt.

Beeld: iStock