Waarom koudwatervrees bij een verloving niet zo gek is

Koudwatervrees verloving

Je houdt zielsveel van je partner. Je kon dan ook niet harder ‘ja’ roepen toen jouw liefde je ten huwelijk vroeg (of andersom natuurlijk). Maar nu je eenmaal verloofd bent, staat het angstzweet bijna op je rug. No worries, koudwatervrees bij een verloving is helemaal niet gek.

Nee, je hoeft niet meteen alles af te blazen. Wij mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren en grote veranderingen zijn dan automatisch vrij eng. Nieuwe baan? Grote kans dat je toch écht wat zenuwen voelt. Zie een verloving dan ook als een nieuwe stap in je leven waaraan je nu eenmaal even moet wennen.

Stress

En alle stress die je voelt, is alleen maar heel normaal. Therapeut Marni Feuerman verklaart: ‘Wanneer je je angstig voelt, of tekenen van angst toont, wil dat niet per se zeggen dat je ongelukkig bent over wat er te gebeuren staat.’ Ze vervolgt: ‘Je verloven met iemand is een stap dichter bij een levenslange verbintenis. Je hebt waarschijnlijk stress wanneer je aan de voorbereidingen van het feest denkt, de eventuele verhuizing, kosten en nog veel meer. Er zijn heel wat praktische zaken die pas na de verloving de kop opsteken die voor wat zorgen kunnen zorgen.’

Praat met je partner

Je bent niet alleen in al deze twijfels, misschien is jouw partner net zoveel aan het malen in zijn of haar slaap. Marni Feuerman raadt daarom aan om juist wél over deze zorgen te praten, hoe lastig dat ook kan zijn. ‘Reflecteer eerst waarover je onzeker bent. Je kan deze twijfels en onzekerheden ter sprake brengen door eerst duidelijk te maken dat je echt wel heel blij bent met jullie verloving.’ Door met elkaar te praten, ben je niet langer alleen in jouw angst én kun je misschien samen tot een oplossing komen.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!