Waarom mannen met een buikje beter zijn in bed

Heeft jouw man een buikje en ben jij er geen fan van? Wij hebben de reden om juist wél van zijn overtollige kilo’s te gaan houden. Uit Turks onderzoek blijkt namelijk dat die dad bod veel goeds voorspelt voor zijn bedprestaties.

Het onderzoek is gedaan door wetenschappers van de Erciyes Universiteit. Ze vergeleken honderd mannen die seksuele problemen ondervonden met honderd mannen die geen seksuele problemen hebben.

Beter uithoudingsvermogen

Uit het onderzoek bleek dat mannen met een buikje een beter uithoudingsvermogen hebben dan mannen met een afgetraind lichaam. Dat klinkt als de tegenovergestelde wereld, nietwaar? Toch is niets minder waar: de mannen met een buikje hielden het ongeveer 7 minuten vol en de mannen met een sixpack kregen het na 2 minuten al moeilijk.

Bepaald hormoon stelt orgasme uit

Ook is er uit het onderzoek gekomen dat mannen die dikker zijn meer estradiol wordt aangemaakt. Estoradiol is een vrouwelijk sekshormoon, dat ervoor zorgt dat de hormoonbalans van slag raakt. Hierdoor wordt het orgasme uitgesteld.

Love handels geven houvast

Sommige mannen genieten van houvast bij een vrouw. Maar dit is andersom ook zo. Love handels zorgen voor extra houvast, daarbij voelt het zacht en daarmee sensueler aan voor de vrouw.

Een man met een afgetraind lichaam is wel leuk om naar te kijken. Maar voor in de slaapkamer kun je dus beter een man hebben met een paar kilootjes meer. Ben jij benieuwd naar de rest van de resultaten? Dan kun je ze hier vinden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Marie Claire, Flaironline.nl | Beeld: iStock