Waarom masturberen gezond is!

95% van de mannen en 89% van de vrouwen masturbeert regelmatig, aldus gezondheidsweb. Heel goed, want het is supergezond. Wij zeggen, vooral doorgaan dus!

Biologisch gezien herstelt en vernieuwt het menselijk lichaam tot een bepaalde leeftijd zichzelf, meestal tussen de 20 en 35 jaar. Daarna begint de fysieke veroudering (waaaah!). Natuurlijk kennen we de verschijnselen wel: rimpeltjes en een grijze haar (of twee), maar in de loop der jaren heeft dit ook invloed op de vagina. Deze wordt met de jaren wat droger en minder soepel (ja ja het is echt).  Deze klachten kunnen trouwens net zo goed onder jongeren voorkomen, dan veroorzaakt door te weinig zin in seks.

Dat was het slechte nieuws, dan nu het goede: regelmatig masturberen kan deze klachten voorkomen, aldus de directeur van het ‘Center for Sexual Health’ in St. Louis. Door te masturberen zou je de hersenen aanzetten tot het verbeteren van de fysieke klachten zo zegt ze. Het zorgt voor betere doorbloeding in de vaginawanden, en een verhoogde bloedcirculatie is een teken van seksuele opwinding. Bovendien geeft het meer seksueel-zelfvertrouwen.

Dus masturberen hoort bij een gezond seksleven, klaar uit.
Wil je meer redenen lezen waarom masturberen gezond is? Dat kan hier.

Bron: Every day health