Waarom masturberen goed voor je is

Masturberen

Masturberen, we doen het (bijna) allemaal. Een paar redenen om het vooral te blijven doen.

Of je nu wel of geen partner hebt, je sexleven is belangrijk. Uit eerder onderzoek van Viva bleek dat ongeveer de helft van de vrouwen een paar keer per maand masturbeert en een derde het een paar keer per week doet. En waarom zou je het niet met jezelf doen? Alleen het feit al dat het kan! Een orgasme ligt binnen handbereik – pun intended. En daarnaast zijn er nog genoeg andere redenen om dit vooral door te zetten. Of er zelfs wat vaker voor te gaan.

Het geeft een boost aan je sexleven

Masturberen is uiteraard niet alleen voor single vrouwen. Ook als je een relatie hebt is het een goede aanvulling op je sexleven. Sterker nog: het is goed voor het sexleven met je partner. Sex triggert sex. Hoe vaker je als vrouw opgewonden raakt, van jezelf of van je partner, hoe vaker je zin hebt in sex. Ook ontdek je door te masturberen wat je lekker vindt en daar kan je partner veel aan hebben. Als bonus is de kans op een orgasme ook nog eens groter bij sex met je partner als je jezelf regelmatig naar een hoogtepunt brengt. Masturberen is daarnaast ook nog eens een moment om je fantasie te prikkelen. Ideaal als je het met jezelf doet en een goede stimulans voor de sex met je liefje. A dirty mind is a joy forever…

Het is gezond!

Bij sex met de partner is het voor sommige vrouwen best lastig om tot een orgasme te komen, maar met solo sex gaat dat bij het grootste deel van de vrouwen een stuk makkelijker. En een orgasme is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. De stofjes die vrijkomen zijn een opkikker voor je humeur en stressverlagend. Uit onderzoek is ook gebleken dat het kan werken tegen hoofdpijn. Dat is ook een van de redenen dat hoofdpijn een vrij slechte reden is om geen sex te hebben.

Het is slaapverwekkend

Oke, dat is misschien niet de juiste formulering… Maar als je klaarkomt, val je makkelijker in slaap. Een orgasme stimuleert de bloedsomloop waardoor je ontspant. Je frustraties en stress glijden zo van je af. Ook het stofje prolactine speelt hierbij een belangrijke rol. Dus als je ’s nachts wakker wordt of ligt te woelen is een beetje handwerk een veel beter idee dan schaapjes tellen.

Beeld: 123RF