“Wanneer ben je jarig?”

Het klinkt zo onschuldig. Je zit in een café, hebt een leuk gesprek met een leukerd en ach, het klinkt als onschuldige interesse. Als een koetjesenkalfjesvraag. Dat ís het dus niet.

Er was een tijd dat ik de verjaardag van Leukerds intikte op 366 Birthday Profiles. (Gut ja, er was een tijd dat ik Leukerds tegenkwam, is ook zo.) Deze profielen per geboortedag vond en vind ik zelfs zó leuk en intrigerend, dat ik vriend Pieter ooit een ingelijste print gaf van 15 november (jammer genoeg kun je niet linken naar zo´n profiel). Ik ben er namelijk van overtuigd dat je verjaardag iets over je zegt.

Het klopt!
Waarom ik verjaardagsprofielen zo interessant vind, is lastig uit te leggen. Omdat jullie mijn vrienden niet kennen, heeft het immers zo weinig zin om te zeggen: “Nou, dat staat er bij X en dat klopt dus helemaal, hè!” Maar dat is dus wel zo. Misschien niet elk detail. Maar vaak wel net datgene wat X zo typisch X maakt. Dat vind ik opmerkelijk.

Het enige wat je nodig hebt voor zo’n verjaardagsprofiel, is de dag en maand. Klik op ´GET ME MY PROFILE´ en klaar ben je. Als je een paar data hebt bekeken, zie je dat er niet bij elk profiel even veel informatie staat. Dat vind ik jammer, maar daardoor vind ik de 366 profielen ook geloofwaardiger dan de gemiddelde horossite.

Ook in ‘t Nederlands
Vind je het lastig, zo’n pagina in het Engels; er blijkt er ook een Nederlandse pagina te zijn over het ‘mysterie van je geboortedag‘. Alleen…  hier moet je er wel voor betalen. Minder dan een koffie op het terras (want: € 1,30), dat wel, maar jammer genoeg zie je geen (leesbaar) voorbeeld van een profiel. Waar je voor betaalt, blijft een verrassing – ook wel weer leuk ;)

Ha, nu ik het zeg: ja, een grappig cadeau is het vast! Ze doen bij ´Het mysterie van´ ook aan relatieprofielen, zie ik nu. *Ziet voor zich hoe je het aan een stel dat gaat samenwonen cadeau geeft en het een rampenscenario blijkt. Oeps.*

Larie
Hoewel ik het niet meer bij iedereen uitprobeer, en het ook niet met voorbeelden kan ‘bewijzen’, durf ik nog steeds te beweren dat je een boel info uit iemands verjaardag kunt halen. Vind je het bij voorbaat al vette larie, kun je natuurlijk altijd nog naar een op heel andere wijze informatie achterhalen over iemands geboortedag. Op Wikipedia. Hierbij de daginfo voor alle jarigen op 17 april!

Of je er nou in gelooft of niet… Ik daag je uit het bij een paar mensen uit te proberen!

PS Zij van de Birthday Profiles hebben ook een Daily Horoscope!