Wanneer zeg je: ‘Ik hou van je’?

“Ik hou van je!” De één roept het na een week, de ander wacht er soms wel jaren mee. Dat geldt ook voor een eerste kus, de eerste keer seks met je partner, of wanneer je voor het eerst zijn ouders ontmoet. Ook al heb jij de intentie je relatie rustig op te bouwen, uit onderzoek blijkt dat verschillende mijlpalen tegenwoordig wel héél snel worden bereikt. Uit onderzoek van Seekingarrangement.com bleek ook dat het gemiddeld aantal dates met een nieuwe partner ongeveer twee per week is.

De eerste kus
Zo spannend: de eerste kus! Als je voor de eerste keer met een nieuwe liefde zoent, bepaalt dat vaak of je met elkaar verder gaat of niet. Is er chemie, of zoek je nog even verder? De eerste kus vindt meestal plaats tijdens de tweede date of na één week. Het is natuurlijk een belangrijk puntje van aandacht.

De eerste vrijpartij
Niet meteen met elkaar in het bed duiken betekent dat die seksuele spanning wat langer blijft hangen, maar laat hem ook niet te lang wachten, dan kan het zijn dat hij verveeld raakt. Na twee weken of vier dates is het gemiddelde, maar houd er vooral rekening mee dat het voor jullie allebei goed moet voelen. Is het je eerste keer? Denk dan nog wat langer na!

Tip: Bekijk ook eens deze sekstips.

De eerste keer met zijn vrienden
Na zes dates of drie weken is het zo ver: je ontmoet zijn vrienden. Helemaal niet eng. Ben gewoon jezelf en trek iets aan waar je je zelfverzekerd in voelt.

De eerste keer met zijn ouders
Net voor die hele grote mijlpaal mag je zijn ouders ontmoeten. Na 12 dates zul je zien of hij op zijn vader of op zijn moeder lijkt.

Ik hou van je
Na veertien dates (of zeven weken) schijnt het wel te kunnen. Als het goed voelt, dan zeg je het gewoon! Als hij het niet terug zegt, betekent dat niet dat hij niet hetzelfde voelt.

Samenwonen
Heb je al deze stappen doorlopen, dan kun je volgens het onderzoek na 60 dates wel gaan samenwonen!

Luister hier het geluidsfragment van Wild FM over dit artikel!