Wat je kunt leren van shoppen met een man

shoppen met een man

katy kopfotoSommige mannen lopen sjokkend achter je aan in de winkelstraat, maar er zijn ook exemplaren die het shoppen aardig onder de knie hebben en dit ook nog eens behoorlijk efficiënt doen. Als in: een stuk efficiënter dan wij en vooral met veel minder frustraties waarmee wij vrouwen het onszelf soms moeilijk maken. Heb je ooit een man een kwartier voor een spiegel zien twijfelen, het overhemd vervolgens terug zien hangen om het een week later alsnog online te bestellen? Ik bedoel maar. Daarom: 5 lessen op een rij die we kunnen leren van winkelen met een man!

Plan de campagne

Het gebeurt mij te vaak dat ik winkels afstruin op zoek naar een bepaald item, en thuiskom met totaal iets anders. Bij mannen werkt dat anders: zij bedenken vooraf wat ze nodig hebben en kopen dat ook. Dus willen ze een broek en een jas, dan kopen ze een broek en een jas. Zo makkelijk is dat.

Laat je niets aanpraten

Als je overgehaald moet worden dat een jurk/blouse/jas écht heel leuk is, is het waarschijnlijk niet voor jou bestemd. Trek je ook niets aan van een eventueel schuldgevoel dat je hebt tegenover het winkelpersoneel dat misschien al drie verschillende maten in vijf verschillende kleuren voor je heeft gehaald: jij betaalt, dus jij bepaalt. Denk maar niet dat een man zich daar schuldig om zou voelen.

Doe niet moeilijk

Heb je de perfecte spijkerbroek of die goede blouse gevonden? Koop ‘m gewoon in meerdere kleuren. Waarom keer op keer op zoek gaan naar de perfecte broek, terwijl je ‘m allang gevonden hebt?

Twijfelaar

Vrouwen denken vaak ‘bij twijfel niet doen’ maar bij mannen is het juist andersom. Misschien kun je dat shirt of die blouse thuis met andere items juist heel leuk combineren en anders: terugbrengen kan altijd nog.

Zoekfunctie aan

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar bedenk wat jouw look is en houd je daar ook aan. Voelt een man zich goed in een rechte spijkerbroek? Dan gaat hij op zoek naar een rechte spijkerbroek, en zal hij niet ineens een skinny exemplaar gaan passen. Dat shopt een stuk makkelijker. Ook handig: weet welke kleuren je wel en niet staan. Scheelt een hoop gedoe.

Beeld: iStock