Wat je kunt leren van Tinder

Tinder

Of je Tinder nou ziet als een serieuze dating app of niet, er valt best wat wijsheid uit die ‘oppervlakkige vleeskeuring’ te halen.

Jij hebt de touwtjes in handen

Met wie je een match bent, is natuurlijk afwachten maar je kunt wel zelf bepalen wie je wel of niet liket. Eenmaal in gesprek met je matches is het aan jou met wie je het tot een date laat komen. Dat een match je op een date vraagt, betekent niet dat je het moet doen. Houd dit ook vast tijdens het daadwerkelijke daten. Vrouwen hebben nogal de neiging veel bij de mannen te leggen, en zich af te vragen of hij haar wil. Bekijk het anders en vraag jezelf eerst af wat jij eigenlijk wil. Stel tijdens het daten vragen, probeer te ontdekken of dit iemand is die –op het eerste gezicht- bij je zou passen. Aan het eind van de avond weet je genoeg om te bepalen of je het tot een tweede date wil laten komen.

Neem de tijd en heb geduld

Natuurlijk hoop je bij elke date met een nieuwe man –of vrouw- dat het een grootse liefde blijkt te zijn. Maar soms duurt het een tijd voordat je weer iemand tegen komt die je weet te raken. Niet elke date die je ontmoet zal er eentje zijn waar je elke dag wakker mee wil worden. En dat geldt andersom ook. Tinder laat heel duidelijk zien: er zwemmen meer vissen in de zee. Tientallen dates verder kan dat je aardig frustreren. No worries dame, laat je niet gek maken en ga zeker niet settelen voor iets waarvan je weet dat het ’t eigenlijk net niet is. Swipe rustig verder. Take your time. Die liefde komt echt wel!

Wees niet te kritisch

Een al te lang eisenlijstje hebben, is een grote valkuil in de liefde. Op Tinder geldt: Bij twijfel, druk op een hartje. Misschien word je nog verrast. Blijkt de persoon in kwestie ondanks dat rare haar, een superleuke gesprekspartner te zijn die je ook nog eens laat huilen van het lachen. Hetzelfde geldt voor vervolgdates. De eerste date hoeft niet meteen fantastisch te zijn, soms moet iemand even ontdooien en moeten jullie meer tijd samen doorbrengen voordat er ineens een vlindertje fladdert. Na een date of drie heb je een veel duidelijker plaatje.

Beeld: iStock