Wat je niet met je vriend doet

Met een vriendin had ik het over uitgaan met je vriend. We vonden allebei: uitgaan met je vriend is gek. Gek in de zin van: met elkaar dansen is gek, met elkaar zoenen tijdens het uitgaan is gek, terug naar huis fietsen is gek. Wij zijn een beetje gekke meisjes bedenk ik me nu.

De vriendin was laatst uit met haar vriend. ‘Met z’n tweeën?’ vroeg ik. ‘Ja.’ De vriendin was vooral de hele avond bezig met andere meisjes. Want zo zijn meisjes. Meisjes kijken bij het uitgaan naar andere meisjes en gaan het dan met vriendinnen hebben over die andere meisjes want ‘Oh die meisjes! Vet irritant!’

Dat doe je niet met je vriend.

Als ik uitga, met de nadruk op als, ga ik het liefst met z’n tweeën. Met een vriendin. Walter blijft thuis. Ik ga het liefst met z’n tweeën zodat ik in alle rust en zenheid mezelf op de grond kan gooien van het lachen. Mijn hoofd in mijn nek kan werpen en met hard gebulder toch nog boven de muziek uit kan komen.

Ik ga het liefst met een vriendin, zodat ik daarna toch enigszin charmant thuis kan komen en kan vertellen hoe cool ik heb staan hangen aan de bar terwijl ik in werkelijkheid temidden van een grote groep toeristen de Ketchupsong heb staan doen.

Dat doe je niet met je vriend.

Wat ik ook het liefst met een vriendin doe: dansen. Er moet een hoop gebeuren voor ik met Walter wil dansen. Walter is twee meter lang, danst serieus en begrijpt niets van wat ik onder dansen versta. Want als ik uitga wil ik dansjes doen, dan heb ik geen tijd om drankjes te halen want oeh leuke liedjes.

Dan doen we een veel betere doventolk dan de uitgekauwde Lama’s en als ik uitga met een vriendin sta ik in de garderobe al tegen haar te kontebonken.

En nee, dat doe je niet met je vriend.

cc foto: Tobyotter