Wat te doen met een vrijgezellenfeest

Het trouwseizoen is er weer, op deurmatten belanden overal glanzende enveloppen van extra mooi papier. Met al die bruiloften rond deze tijd van het jaar is de kans daarom ook groot dat je in een vrijgezellenfeest belandt.

Er is iets aparts met vrijgezellenfeesten. Mensen die er een hebben (niet die van henzelf), praten er vaak nogal zuchtend en steunend over. Sommigen vinden het de ultieme horror. Ze kennen niemand van de andere vriendinnen/nichtjes/collega’s, worden niet wild enthousiast (understatement) van het programma of ze vinden het duur.

Want dat vrijgezellendagen vaak nogal kostbaar zijn, was ook de conclusie op het forum. Uit de opmerkingen daar blijkt dat een gemiddeld feestje voor een vriend(in) die in het huwelijksbootje stapt vaak zeker 100 euro kost.

Het lastigste is wel om te bedenken wát er met de trouwende vriendin wordt gedaan. De vriendinnen/nichtjes/collega’s vinden bijna nooit allemaal hetzelfde leuk. De een lijkt het misschien heel grappig een workshop paaldansen te doen, terwijl een nichtje liever zou gaan boetseren en weer een ander het liefst een ritje zou maken met een bierfiets.

Wat ik ook heb gehoord dat mensen met een vrijgezellenfeest deden, was een rondvaart door de grachten van Amsterdam terwijl daar ondertussen een erotiek party (‘Tupperware party voor seksspeeltjes’) werd gehouden, anderen hielden een beauty en saunadag en er gingen er een paar powerkiten op het strand. Weer een ander vrijgezellendag groepje ging naar een cabaret-cafe, zoals bijvoorbeeld Toomler in Amsterdam, of ze hielden een picknick in het park.

Of je trekt je vriend(in) gewoon een roze konijnenpak aan met daaraan spekjes genaaid en laat haar daarin over bomvolle terrassen lopen om aan mensen te vragen die spekjes eraf te happen. Kan ook leuk zijn…

Hoe ziet jouw ideale vrijgezellenfeest eruit?

CC foto: Carolyn Coles