Weg met de scheermesjes! Behaarde venusheuvels zijn in

Schaamhaar, het mag weer gezien worden! Langzaam verovert de behaarde venusheuvel steeds meer harten. Doe jij mee met de trend of sta je bij de kleinste stoppel al paraat met je scheermes?

Spijt van weglaseren

Een volle bos haar down under lijkt weer helemaal te kunnen. Vorig jaar waren uit verschillende hoeken positieve geluiden te horen over het laten staan van schaamhaar. Zo gaf American Apparel z’n paspoppen in de etalage een weelderige bush en deed Cameron Diaz in haar ‘The body book’ haar liefde voor schaamhaar uit de doeken. Ze voorspelde zelfs dat een hele generatie vrouwen spijt gaat krijgen van het permanent laten weglaseren van hun begroeiing.

Fifty shades doet mee

Dit jaar lijkt de trend zich verder door te zetten. Wat dacht je van het zichtbare schaamhaar van Anastasia Steele (Dakota Johnson) in Fifty shades of grey?  De Amerikaanse media raakten er al vóór de première niet over uitgepraat. Regisseur Sam Taylor heeft beloofd dat Anastasia’s schaamhaar de komende jaren ‘de nodige veranderingen zal doormaken’. Wij wachten in spanning af.

De full-bush brazilian

Mocht je nog niet toe zijn aan het aanplanten van een volle bos, dan kun je kiezen voor de tussenvariant: de full-bush brazilian. Daarbij zijn de haren van de schaamlippen en alles tussen de benen verwijderd, maar is het haar aan de voorkant niet getrimd. Een all natural look dus, zonder de jeukende ongemakken die de hippies in de jaren zeventig ondervonden.

Mannen gaan voor kaal

Opmerkelijk feit: bij de mannen is het tegenovergestelde aan de hand. Steeds meer van hen kiezen ervoor om de schaar rigoureus in hun schaamhaar te zetten en soms zelfs helemaal kaal door het leven te gaan. Hoe zie jij zijn geslachtsdeel het liefst?

Weten hoe het wassen van je vagina met zeep de kans op een zwangerschap kan verkleinen, welke lingerie het best is om te dragen en waarom meisjes in Oeganda hun binnenste schaamlippen oprekken? Je leest het allemaal in VIVA 13, nu in de winkel! Online bestellen kan hier.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.