Door het coronavirus is een drankje doen op het terras of naar de bioscoop met een toekomstige partner natuurlijk even niet meer mogelijk. Maak daarom kennis met de virtuele date. Hierbij verleg je het chatten naar videobellen én kun je toch elkaar net wat beter leren kennen. Toch zijn ook hierbij flink wat afknappers te bespeuren.
Lees ook:
Daten ten tijde van social distancing? Zo doe je dat
En daten dat doen we massaal: volgens de Engelse online marktwinkel Onbuy.com is wel 64 procent van de singles acties op verschillende apps in deze periode.
Virtuele date
In het echte leven is het misschien lengte, een raar loopje of iets anders wat jou laat afknappen. Maar bij een virtuele date zijn er ook zeker wel missers die je kunt begaan. Door 1.374 vrijgezellen tussen de 18 en 50 te ondervragen, wist Flawless.org (een site over cosmetische chirurgie, plastische chirurgie en niet-chirurgische ingrepen) een lijst op te stellen met do’s en dont’s voor een online bakje koffie.
Afknappers
Singles vonden het vooral echt niet kunnen als de huidige lockdownregels werden overtreden door hun date. De vraag om af te spreken in het echt valt dan ook bij 91 procent niet in goede aarde. Toch gebeurt het wel regelmatig: één op de vier kandidaten werd bij de ander thuis uitgenodigd, máár 37 procent stelde het zelf ook weleens voor.
Weg met die rommel
Denk je dat de ander niet zo bezig is met jouw achtergrond? Dan heb je het mis. Rommel in je kamer was voor 72 procent van de ondervraagden een flinke domper. Er slordig uitzien (67 procent) óf te laat opdagen (63 procent) is volgens de deelnemers eveneens echt not done. En laat dat veelvuldig gebruik van emojis ook maar even links liggen. Voor 51 procent kan wat gekke bekken toevoegen aan je gesprek echt niet meer. Alleen over jezelf praten (49 procent) en geen oogcontact houden (35 procent) is tijdens een ‘echte’ date natuurlijk niet gezellig, dus virtueel wordt het ook niet gewaardeerd. Diep in elkaars ogen staren door een scherm dan maar.
Alle afknappers op een rij:
- De vraag om de lockdownregels te overtreden – 91 procent
- Een rommelige kamer – 72 procent
- Er onverzorgd uitzien – 67 procent
- Te laat zijn voor de videochat – 63 procent
- Te veel emoji’s toepassen – 51 procent
- Alleen over jezelf praten – 49 procent
- Geen oogcontact maken én houden – 35 procent
- Typen in sms-taal – 29 procent
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: HLN | Beeld: Unsplash
Delen