Weg met het cliché: mannen willen niet meer seks

geroosterde venkel

Dacht je dat vrouwen altijd degene waren die ‘nee’ zeiden tegen seks? Mannen kunnen er blijkbaar ook wat van. Uit onderzoek blijkt dat mannen zelfs vaker dan vrouwen onder de seks proberen uit te komen!

Sexcuses
Een Britse online apotheek hield een enquête onder bijna 2000 mannen die een relatie hebben. Het onderzoek werd uitgevoerd nadat veel bezoekers van de site opeens zochten op libidoverhogende medicatie. Maar liefst 62 procent van de mannen gaf toe dat zij vaker seks afwijzen dan hun partner.

De onderzoekers vroegen hen ook naar hun ‘sexcuses’, oftewel de reden dat zij geen seks wilden. De drie meest gebruikte waren ‘vermoeidheid’ (45 procent), ‘werkstress’ (39 procent) en ‘hoofdpijn’ (39 procent).

Waarheid
De echte reden is meestal iets heel anders. Mannen blijken net als vrouwen veel last te hebben van onzekerheid over hun lichaam en een laag libido.

Hoe vaak?
Ten slotte werd de mannen gevraagd hoe vaak ze seks hadden met hun partner. Slechts negen procent gaf aan dat dit elke dag was. 42 procent van de mannen had eens in de twee weken seks en bij 25 procent was het één keer per maand raak.

Denk jij dat mannen vaak geen zin hebben?

Bron: Daily Mail