Welke sexfantasieën zijn ‘normaal’?

geroosterde venkel

Altijd al willen weten of je sexuele fantasieën een beetje normaal zijn? Wees dan deze Canadese onderzoekers dankbaar. Zij hebben ontdekt welke stoute gedachten heel gewoon zijn en welke minder vaak voorkomen.

Natuurlijk kon dat niet zonder eerst verantwoord wetenschappelijk onderzoek te doen. Iets meer dan 1500 inwoners van de stad Quebec, zowel mannen als vrouwen, werd gevraagd om hun sexfantasie te omschrijven. “Ons doel was om normen in sexuele fantasieën te vinden, zodat we daarna de afwijkingen konden definiëren”, legt knappe kop Christian Joyal uit.

Triootje

Een belangrijke conclusie van Joyal en zijn team is dat er heel veel verschillende fantasieën zijn die je statistisch gezien niet kunt aanduiden als zeldzaam, ongewoon of normaal. Bij een aantal fantasieën wel: zo is denken aan sex op een romantische plek voor vrouwen hartstikke gewoon en fantaseren veel mannen over een pijpbeurt of een triootje met twee dames.

Gouden douche

Minder normaal is een golden shower-fantasie, waarin mensen over elkaar heen plassen. Ook denken aan betaalde sex of aan een wip met een travestiet zou nogal ongewoon zijn, net als in je fantasie misbruik maken van iemand die onder invloed van drank of drugs is. En als je fantaseert over sex met een kind of een dier, dan ben je echt één van de weinigen.

Niet geheel verrassend blijkt dat mannen over het algemeen meer over sex fantaseren dan vrouwen, meldt Eurekalert.org. Ze vertellen er ook levendiger over dan de dames. Een ander groot verschil is dat vrouwen meestal niet willen dat hun ondeugende fantasieën werkelijkheid worden. Een meerderheid van de kerels zou het juist geweldig vinden als dat gebeurde.

Bron: BuzzO