Weten hoeveel kans je maakt op de datingmarkt? Dit is hoe de ideale partner eruitziet

stel

Blond, donker, lang of klein; iedereen heeft zo z’n type. Maar waar gaat de voorkeur naar uit? Daar is onderzoek naar gedaan door datingservice Lexa.

Zijn voorkeur

Blond haar en blauwe ogen. Dat is wat mannen het liefst zien bij een vrouw, zo blijkt uit onderzoek van Lexa onder tienduizend Nederlandse singles. Ook als je sportief bent, zit je goed; een op de vijf mannen vindt een atletische bouw aantrekkelijk. Qua beroep geeft de single man de voorkeur aan een doktersassistente. Wil je helemaal voldoen aan het perfecte plaatje, dan hou je ook nog van muziek, reizen én heb je een hond.

Haar voorkeur

Ook vrouwen hebben het liefst een partner met blauwe ogen. In tegenstelling tot mannen, geven zij de voorkeur aan donker haar. Mannen met paarden (8,5 procent) of vissen (8,5 procent) zijn populair, maar het liefst kiezen ladies iemand met een hond. De voorkeur wat zijn lichaam betreft is opvallend: vrouwen hebben liever iemand met een normaal postuur, dan een gespierde vent. En als hij dan óók nog van koken of uiteten gaan houdt, is hij helemaal binnen.

Eerste blik

Daarnaast is er onderzocht waar we op letten als we iemand ontmoeten. Mannen blijken als eerst te kijken naar de ogen en glimlach van een vrouw – yep, dus niét de boobs en billen. Ook grappig: zij checken eerder haar spieren (7,8 procent), dan haar borsten (6 procent). Voor vrouwen geldt ook als eerst naar de ogen en glimlach van een man kijken. Eén op de tien let als eerst op zijn mond – zou het zijn om alvast in te schatten of je hij een goede zoener zal zijn? Daarnaast is het te hopen dat hij z’n handen goed verzorgt, want ook daar werpen de dames een blik op.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.