Wetenschappelijk bewezen: Mannen zijn idioten

Mannen zijn idioten

En nog een aantal andere diepgravende onderzoeken naar onze mannelijke soortgenoot.

Er wordt nogal wat onderzoek gedaan. We zetten een paar recente voor je op een rijtje met opvallende, grappige en wellicht niet al te serieuze uitkomsten over De Man.

Mannen zijn idioten

Mannen nemen eerder dan vrouwen waanzinnig idiote risico’s, daar zijn wetenschappers nu ook eindelijk achter. De ‘Male Idiot Theory’ werd eerder onderzocht bij studies naar het nemen van financiële risico’s en ziekenhuisopnames. Maar voor deze specifieke studie werd de data van twintig jaar winnaars van de ‘Darwin Award’ geanalyseerd. Wat bleek? 88,7% van de winnaars van deze award is, je raadt het al, man. De Darwin Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die zichzelf op zeer stomme wijze uit de menselijke genenpoel weet te verwijderen. Denk hierbij aan de terrorist die een bombrief met te weinig postzegels beplakte, de brief daardoor terug kreeg gestuurd en ‘m zelf openmaakte.

Some like it hot

Is je vent gek op heet eten? En spuit hij gerust een flinke portie hete saus over zijn voedsel? Het lijkt erop dat mannen met een voorliefde voor pittig eten hogere testosteron waarden hebben. Dat hormoon wordt gelinkt aan een hogere sexdrive en een meer avontuurlijker instelling. De studie werd door de onderzoekers ‘Some like it hot’ genoemd: een goede naam met een prima subtekst. Voor de studie werden 114 mannen tussen de 18 en 44 jaar onderzocht. Ze kregen een bord aardappelpuree met op tafel chilipepersaus en zout. De mannen die hun puree extra pit gaven, hadden hogere testosteron waarden. Wat de onderzoekers niet weten is of meer testosteron zorgt voor een liefde voor gepeperd eten of dat pittig eten ervoor zorgt dat er meer testosteron wordt geproduceerd. Maar het kan geen kwaad om tijdens een eetdate te kijken hoe gek je potentiële lover is op spicy food.

Slappe hap

Ooit met een man in bed gelegen die ‘m niet omhoog kreeg? Dat was vast de schuld van zijn moeder! Oké dat is misschien een tikkeltje kort door de bocht, maar mannen die tijdens hun kinderjaren een slechte band hadden met hun moeder hebben vaker last van erectieproblemen. Dat menen onderzoekers van de Charles University uit Praag tenminste. En dat is niet het enige. Mannen die pas op latere leeftijd verliefd worden of nog helemaal nooit verliefd zijn geweest, hebben vaker last van strubbelingen op het gebied van sex. Denk bijvoorbeeld aan dingen als binnen minder dan een minuut klaarkomen. Of het echt aan de band met moederlief ligt, is natuurlijk de vraag. Maar als je het voor het kiezen hebt, ga dan voor de zekerheid voor een man die niet al te veel stupide acties onderneemt, een goede band heeft met zijn moeder en zijn maaltijd graag met veel hot sauce eet…

Beeld: 123RF