Wil je afvallen? Ga vreemd!

geroosterde venkel

Wil je écht van die overtollige kilo’s af? Dan moet je misschien eens een affaire overwegen. Mensen die overspel plegen, blijken namelijk meer af te vallen dan mensen in een trouwe relatie. Dat beweren Britse onderzoekers tenminste.

Een datingsite voor getrouwde mensen die een affaire zoeken, hield een enquête onder 3000 bezoekers. Hieruit bleek dat meer dan de helft van de mannen en vrouwen gewicht hadden verloren sinds ze een affaire begonnen waren. Mannen die overspel pleegden, verloren gemiddeld 2,7 kilo. De vrouwen vielen zelfs gemiddeld 4,5 kilo af.

Stress en spanning
Of al dat gewichtsverlies echt door een affaire komt, valt natuurlijk te betwijfelen. Toch is het best denkbaar dat de stress en spanning van een affaire invloed heeft op je lichaam.

Experts verklaren het als volgt: als je vreemdgaat, ervaar je veel stress. Je moet namelijk constant liegen, confrontaties vermijden en je doet dingen achter de rug van je partner om. Hierdoor maakt je lichaam adrenaline en het stresshormoon cortisol aan. Je hartslag gaat omhoog, je gaat sneller ademen, je bloeddruk stijgt. Dit zorgt er allemaal voor dat je meer calorieën gaat verbranden. Daarnaast kan het idee van een minnaar mensen stimuleren om te sporten en gezond te leven. Ze willen er immers fit en strak uit zien voor hun geheime liefde.

Toch is dit natuurlijk geen reden om overspel te plegen. De nadelen van een affaire zijn véél groter dan de voordelen. Bovendien: uit eerder onderzoek is gebleken dat mannen die vreemdgaan, meer kans hebben op een hartaanval. Is dat het risico waard?

Bron: Daily Mail