Wil je blijven daten? Bestel een toetje!

daten

Heb je een leuke date en wil je graag dat jullie elkaar nog een keer gaan zien? Een desert bestellen heeft daar een positieve invloed op. Huh? Ja!

Uit onderzoek blijkt dat het eten van iets zoets de kans op een volgende date aanzienlijk vergroot. Zoetigheid maakt een potentiële partner aantrekkelijker. Dat beweren de onderzoekers van Purdue University in elk geval. Er werkten 125 mensen mee aan dit suikerzoete onderzoek.

Zoetigheid

De deelnemers werd verteld over een potentiële date. De helft van de groep kreeg daarnaast ook iets zoets te drinken, de andere helft dronk water. De mensen die het zoete drankje op hadden, stonden meer open voor een date dan de mensen die hun dorst moesten lessen met water. En dat was niet het enige. De groep die het zoete drankje op had, was ook positiever over de uitkomst van een eventuele relatie met de persoon die werd omschreven.

Koekjes

Uit een tweede studie, met 155 deelnemers, kwamen vergelijkbare resultaten. Deze keer werd er geen gebruik gemaakt van een zoet drankje maar van koekjes en chips. De mensen die koekjes aten wilden liever op een date dan de chipseters. Volgens de onderzoekers hebben studies met hersenscans eerder ook laten zien dat zoetigheid en gevoelens van liefde aan elkaar gelinkt zijn. Het lijkt erop dat er door het nuttigen van iets zoets iets in de hersenen wordt geactiveerd en dit vervolgens zorgt voor het activeren van een ander gebied gelinkt aan gevoelens van liefde.

Hartstochtelijke liefde

Dopamine speelt mogelijk een rol in dit proces. “Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het eten van iets zoets zorgt voor de verhoging van het dopamineniveau,” vertelt hoofdonderzoeker Dongning Ren. En dopamine is weer gelinkt aan hartstocht. “Hoewel dopamine is betrokken bij veel verschillende processen kan het een deel van het verband tussen smaak en romantische interesse zijn.” Als je dus een date hebt en graag wil dat er nog een komt, zorg dan dat jullie allebei iets zoets eten. En als de hartstocht het alsnog laat afweten, heb je in elk geval een lekker toetje gegeten…

Bron: Daily Mail
Beeld: iStock