Wordt Cuddlr de opvolger van Tinder?

Knuffelen met vreemden op straat: het is volkomen legaal met de nieuwste app Cuddlr.

Je kent ze wel: knappe hipsters die midden op straat een groot bord omhoog houden met ‘free hugs’, die je met liefde in de armen sluiten. Welnu, er is een nieuwe app die ervoor zorgt dat je ook virtueel aan je knuffel met een vreemde kunt komen: Cuddlr.

Het idee is simpel: je schakelt de app in en krijgt te zien welke mensen op 15 minuten loopafstand ook zin in een knuffel hebben. Vervolgens keur je diegene goed, en krijgen jullie allebei een route zodat jullie elkaar werkelijk in de armen kunnen sluiten.

We horen je denken: okay dus eigenlijk is dit een variant op Tinder met hetzelfde doel: een vlugge wip. Oh nee, je hebt het helemaal bij het verkeerde eind, aldus oprichter Charlie Williams: ‘Deze app is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een platonische knuffel. Ook handig voor mensen die al een relatie hebben en toch behoefte aan een knuffel.’

Op zich is knuffelen best gezond, aangezien dan het knuffelhormoon oxytocine vrijkomt, waar je blijer van wordt. Maar we vragen ons af of een omhelzing van een vreemde niet op zijn minst behoorlijk awkward is. En hoe weet je dat je een goeie te pakken hebt, en niet iemand die ondertussen je portemonnee ontfutselt, of je in de innige omhelzing meetrekt in zijn verkrachtingsbusje? ‘We raden iedereen aan om de eerste knuffels in het openbaar te doen’, aldus Williams. Aha, nog ongemakkelijker dus. En hadden we al gezegd dat je achteraf ook het knuffeltalent van je Cuddlr-partner kunt beoordelen? ‘Lamaarhange’, we hóren het je denken.

In de Itunesstore zijn de recensies ook niet bepaald lovend: Cuddlr scoort twee van de vijf sterren. Maar ho! Stop! Zijn we dan echt zo cynisch dat we een onschuldige knuffel van onze medemens bij voorbaat honend wegwuiven? Neuh. Alles is het proberen waard, en anders levert het weer een goed verhaal op. Yolo enzo.

Klik hier om de app te downloaden

Foto: 123RF