Zal ik het uitmaken omdat hij de ex van mijn beste vriendin is?

Famke (21): “Ik ben al bevriend met mijn beste vriendin sinds groep 6 van de basisschool. Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik een leuke jongen, Joris. Hij was heel lief en ik was op slag verliefd. Ik wist toen nog niet dat hij ook verliefd op mij was. Toen ik hem net had ontmoet, gingen we met een grote groep vrienden zwemmen en ik nam mijn beste vriendin mee. Iedereen merkte dat Joris en mijn beste vriendin elkaar erg aardig vonden. Ik zag dat ook en besloot toen mijn gevoelens voor hem opzij te zetten en mijn beste vriendin een kans te geven bij hem.

Verliefd op mij
Het ging eerst goed tussen hen, maar ongeveer vijf weken geleden ging het uit. Ik had nog heel veel contact met allebei. Joris was inmiddels ook een goede vriend geworden, maar op een gegeven moment merkte ik dat mijn gevoelens voor hem weer helemaal terugkwamen. Toen vertelde hij me dat hij, voordat hij iets kreeg met mijn beste vriendin, verliefd op mij was geweest en dat dit gevoel weer teruggekomen was nu het uit was met haar. Ik zei dat ik hetzelfde voelde. We waren hopeloos verliefd, maar ik durfde het niet aan mijn beste vriendin te vertellen omdat we wisten dat zij nog niet over Joris heen was. Toch vertelde ik haar hoe de vork in de steel zat. Ze zei dat ze het niet erg vond als Joris en ik een relatie kregen. Dus dat gebeurde.

Heel boos
Twee dagen later kwam mijn vriendin naar me toe om te vertellen dat ze heel erg boos was en me nooit zou vergeven wat ik gedaan had. Voor mij een reden om de relatie met Joris te verbreken, want ik wil haar niet kwijtraken. Maar nu, zo veel weken later, is ze nog steeds heel boos op ons. Intussen zijn Joris en ik niet bij elkaar weg te slaan en zijn we dus eigenlijk heel stiekem bezig. We voelen ons er heel schuldig over. Wat moet ik doen? Ik wil mijn beste vriendin niet kwijtraken, maar ik ben heel gek op Joris. Ik kan me niet voorstellen dat ik hem niet meer zou zien. Moet ik voor mijn beste vriendin het contact met Joris verbreken?”

Foto: GettyImages.nl