Zeg het met bloemen

geroosterde venkel

Je partner verrast je met een prachtig boeket, dat is al een verrassing op zich. Maar wist je dat in elke bloem een kleine boodschap verstopt zit? Bekijk hieronder wat de bloemen in jouw boeket betekenen.

Lelies
Beminnelijkheid, zuiverheid, puurheid, geluk: een korte samenvatting van de betekenis van de lelie. Maar een lelie staat ook symbool voor vruchtbaarheid. Vooral de witte lelie is het symbool van pure onschuld en maagdelijke liefde. De witte lelie wordt daarom ook weleens Madonna-lelie genoemd.

Margrieten
Heb je margrieten gekregen? Je maakt je partner gelukkig! Deze schattige bloem staat ook voor onschuld en vriendelijkheid. In het Babylonisch betekent margriet ‘parel’. Margrieten worden vaak gebruikt bij bruiloften, vanwege de vriendelijke uitstraling en de mooie betekenis.

Orchideeën
Deze mooie, lange en elegante bloem past bij vele gelegenheden. De orchidee draagt vele boodschappen met zich mee, maar de belangrijkste zijn: liefde, schoonheid en rijkdom. De laatste is afkomstig uit het Victoriaanse Engeland, waar de orchidee symbool stond voor rijkdom en luxe. Grappig weetje: bij de oude Grieken stond de orchidee echter voor mannelijkheid. Als je liefje je nu een orchidee geeft, wilt hij eigenlijk zeggen dat je mooi bent.

Rozen
Rozen staan al sinds de Romeinse tijd voor liefde. Vooral de rode roos is hier bekend om. Maar in de loop der tijd hebben rozen ook tal van andere kleuren, en daarmee ook weer andere betekenissen, gekregen. Zo kunnen gele rozen staan voor liefde of haat. Roze rozen staan voor prille/eerste liefde, maar ook voor voorzichtigheid. De witte rozen zijn bekend om zuiverheid en onschuld. Een oranje roos geeft aan dat je partner passionele liefde voor je koestert.

Tulpen
In de 17e eeuw ontstond er een tulpenmanie in Nederland. Tulpen werden handelswaar, waren te zien in kunstwerken en hadden in gewicht zelfs de waarde van goud! Tulpen staan symbool voor faam en succes. Een rode tulp geeft aan dat jij de volmaakte liefde bent van degene van wie je ‘m kreeg. De gele tulp zegt dat de liefde tussen jou en de gever onmogelijk is. De overige kleuren betekenen: jij bent alles voor mij.

Zonnebloem
Als je een zonnebloem krijgt, wordt er aan je gedacht! Je wordt bewonderd om je kracht en loyaliteit. Een zonnebloem straalt betrokkenheid, toewijding en warmte uit. Bovendien staat deze bloem symbool voor een lang leven. Wie wordt er nu niet vrolijk van deze bloem?