Zijn dates wegwerpartikelen geworden?

datingsapp

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: zijn dates wegwerpartikelen geworden?

Forummer lola712 verwondert zich over de manier waarop we tegenwoordig daten. Via haar datingsapp heeft ze al een lading afspraakjes gehad. Elke keer is het leuk voor één keer en gaat ze, net als haar date, direct op zoek naar een nieuwe thrill. Ze vraagt zich af: zijn dates wegwerpartikelen geworden?

  • Marana_: “Dat het niet meer dan gewoon gezellig was, betekent niet dat het direct een wegwerpartikel is geweest. Het was gewoon niet de match, klaar. Dan kijk je verder. Kan toch?”
  • Fluithaas: “Ik ben al heel veel jaren getrouwd met mijn internetdate. Maar wij hebben de tijd genomen om elkaar te leren kennen op een manier die kennelijk nu als moeilijk gedoe wordt gezien. Dus tja, als je geen tijd wilt nemen om de inhoud te leren kennen, de échte persoon achter het profiel, is het ook niet gek dat je liefdesleven een soort uitzendpool wordt. Vlugge kennismaking hier, instant date daar, en altijd weer op zoek naar iets beters.”
  • Blondelady88: “Ik denk dat het met Tinder wel makkelijker is geworden om dates te krijgen. Misschien dat mensen dan makkelijker afspreken, maar ook sneller verder kijken.”
  • ghostly41: “En dat is het grote probleem van datingsapps. Er is altijd wel wat beters, en daar hoopt iedereen dan ook op.”
  • zeeuwsmeisje81: “Bestaan er geen kroegen waar jij woont?”
  • LaFleurNoire: “Je houdt het swipe-vingertje voortdurend in de aanslag in de hoop op wat beters, zonder moeite te doen om iemand eerst te leren kennen.”
  • Forumster: “Is het niet een beetje macht der gewoonte geworden? Bij thuiskomst in een leeg huis de telefoon weer pakken en bevestiging zoeken?”
  • Waterman26: “Toen ik pas begon met daten, had ik afgesproken met een man. Hij kwam uit de andere kant van het land naar mijn huis. We zouden een strandwandeling maken en eten. Zo’n beetje alles wat je niet moet doen bij een eerste date. Hij kwam met bloemen en een boek. We aten romantisch, zoenden en keken elkaar in de ogen bij de ondergaande zon… Maar de volgende dag dacht ik opeens: ik vind er niets aan. Na lang aarzelen het ‘we zijn geen-klik’-appje verstuurd. De dagen erna appte ik hem af en toe (ook al zo’n beginnersfout). Hij was wat stil, maar ja, aangeslagen natuurlijk. Na een week vroeg ik of hij weer op de datingsite aan het kijken was. Ja hoor: hij had al vier(!) dates gehad en met één ging het wat worden. Ik moet er nu om lachen, maar was toen echt gechoqueerd.”
  • BWitched: “Ik vind het vergelijkbaar met een gesprekje in de kroeg. Je ziet een leuke man, hij lijkt jou ook leuk te vinden. Je lacht naar elkaar en raakt in gesprek. Hij is wel aardig, maar meer zit er niet in. Dus je gaat weer verder. Tinder is je virtuele kroeg, denk ik. Misschien moet je je dates niet zien als matches, maar als vluchtige ontmoetingen. Soms zit er iemand bij met wie je meer hebt. Met anderen doe je alleen een drankje voordat je elk je eigen weg gaat.”
  • Nootje90: “Ik snap die trend van het online daten niet zo goed. Zeker niet als je er in stapt met het idee: als ik wat beters vind, ben ik weg. Voor mij zou het niet werken.”

Meepraten? Dat kan hier.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.