Zijn penis wordt kleiner

geroosterde venkel

Mogen vrouwen zich de laatste jaren juist steeds gelukkiger prijzen met een grotere boezem, hebben mannen minder geluk. De afgelopen vijftig jaar werd hun penis alleen maar kleiner…

Tien procent kleiner
De gemiddelde lengte van zijn geslachtsdeel is in vijftig jaar tijd met bijna tien procent afgenomen. Was de gemiddelde lengte in 1948 in slappe conditie nog 9,7 cm, in 2010 was dat nog maar 8,9 cm. Dit blijkt uit een Italiaans onderzoek. Ook andere onderzoeken naar de lengte van het mannelijke geslachtsdeel komen tot ongeveer dezelfde conclusie.

Slap vs. Stijf
De lengte van een slappe penis zegt niets over de lengte in erectie. Sommige piemels groeien maar een klein beetje en andere juist heel veel! Bij het grootste deel van de mannen (70%) is de penis in erectie tussen de 11,7 en 15,2 centimeter. Of de gemiddelde erectielengte ook kleiner is geworden, hebben de Italianen niet onderzocht.

Tevreden
De helft van de mannen is tevreden over zijn geslachtsdeel. Maar je raadt het vast al: de andere helft wil hem toch wel ietsje groter. Slechts 0.2 procent zou zijn penis liever wat kleiner zien. Vrouwen zijn gelukkig wat optimistischer over de ‘grote vriend’ van hun partner. Ruim 85% van de vrouwen is tevreden.

Onzin?
Er zit wel een addertje onder het gras. De onderzoekers kunnen namelijk niet met zekerheid zeggen dat in 1948 op precies dezelfde manier werd gemeten. Een ander beginpunt zou natuurlijk heel andere resultaten tot gevolg hebben.

Ben jij tevreden over de penis van je partner?