Zin in seks door Songfestival

geroosterde venkel

Miljoenen Europeanen zijn deze week helemaal in de ban van het Eurovisie Songfestival dat in Zweden wordt gehouden. Ook in Nederland leeft het (weer): afgelopen dinsdag zagen maar liefst 3,7 miljoen mensen hoe onze Anouk eindelijk weer eens, na negen jaar, een finaleplaats wist te veroveren.

Het gaat echter niet alleen om de muziek, zo onderzocht casual dating-site C-date. Uit een enquete onder bijna 20.000 Europese leden blijkt dat 59% zelfs opgewonden raakt van het liedjesfestijn!

Nederland en België
Mensen uit Estland en Italië (81%) raken het meest opgewonden. Nederland (28%) en België (11%) zitten onder het Europese gemiddelde. Het enthousiasme in Nederland ten opzichte van dat van België kan te maken hebben de kansen van Anouk, die aardig hoog worden ingeschat. In België is deelnemer Roberto Bellarosa een voor veel Vlamingen onbekende Waal.

In België krijgen meer vrouwen (16%) dan mannen (10% ) warme gevoelens van het festival. In Nederland is dit, hoewel nipt, omgekeerd: 31 procent van de mannen en 29 procent van de vrouwen raakt erdoor in de stemming.

Sexy deelnemers
Wat mensen dan zo aanspreekt, verschilt per land. De knappe mannen en mooie vrouwen in nietsverhullende jurkjes maken flink wat los bij de kijkers.

In Nederland gaat de voorkeur van 11 procent uit naar de sexy deelnemers aan het festival en van 6 procent naar de mooie stemmen. In België raakt 7 procent opgewonden van de zangeres en zangeressen, 11 procent van het stemgeluid.

Bron: C-date